Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-A

Vlaho Bogišić ispričao se Siniši Kovačiću zbog izjave iz 2017.

siniša kovačić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
02.09.2019.
u 17:36

Član Programskog vijeća Vlaho Bogišić osvrnuo se na svoje izjave na sjednici održanoj 2017. koje se odnose na rad tadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića.

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u ponedjeljak primilo je na znanje izvješće o ostvarenju ciljeva i obveza iz Ugovora s Vladom za 2018. koje je predstavio ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić.

"Hrvatska radiotelevizija u 2018. ostvarila je sve svoje obaveze iz ugovora s Vladom. Manjih odstupanja ima u petom, međunarodnom televizijskom programu te u glazbenom programu i to prvenstveno što imamo problema s autorskim pravima za cijeli svijet", rekao je Kunić. Naveo je kako HRT poštuje ugovorom propisane postotke emitiranja određenih vrsta programa, te da će se dosad uočene nedostatke ispraviti.

Bivši predsjednik Programskog vijeća, a nedavno od Sabora ponovno imenovani član Vijeća Zdravko Kedžo naglasio je kako je uloga Programskog vijeća HRT-a samo davanje mišljenja.

"Priča o brojanju postotaka je stara, no bilo bi logično da raspravljamo i o kvaliteti programa i ispunjavanju javnih interesa. No, besmisleno je kada naše mišljenje nije obvezujuće, a ako nas nije volja – ne moramo ništa ni reći", kazao je Kedžo.

Programsko vijeće raspravljalo je i o praćenju ispunjenja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u, ali i o izvješću o poslovanju – radu javne radiotelevizije za prošlu godinu.

Na prvoj sjednici Programskog vijeća održanoj ove godine, nakon što nije bilo kvoruma za sazvane sjednice u proteklih devet mjeseci, glasovalo se i o izboru novog predsjednika Vijeća.

No, Zdravko Kedžo kao jedini kandidat koji je prihvatio kandidaturu nije dobio potreban broj glasova jer je za njega glasovalo pet, a protiv su bila tri člana Vijeća koje u punom sastavu ima 11 članova. Članovi Programskog vijeća prihvatili su i godišnje izvješće bivšeg povjerenika za korisnike usluge Zvonka Šeba, a prihvatili su i odluku o pokretanju postupka za izbor novog povjerenika u četverogodišnjem mandatu.

Član Programskog vijeća Vlaho Bogišić osvrnuo se i na svoje izjave na sjednici održanoj 2017. koje se odnose na rad tadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića.

"Povlačim svoju izjavu sa 46. sjednice Programskog vijeća HRT-a o bivšem v.d. glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću koja se mogla protumačiti na način da gospodina Kovačića nazivam neradnikom koji je primao visoku plaću, što nije bila moja namjera. Ispričavam se zbog nepreciznosti koja je dovela do mogućnosti takve interpretacije i napominjem da se gospodin Kovačić odmah nakon završetka v.d. mandata vratio u redakciju IMS-a (Informativnog medijskog servisa –op.a) i obavljao sve novinarsko – uredničke poslove u punom radnom vremenu, sukladno traženjima svih nadređenih rukovoditelja", kazao je Bogišić.

Komentara 2

ŠE
šeka
12:31 03.09.2019.

hrt 3500 uhljeba

DU
Deleted user
19:43 02.09.2019.

Bogišić Vlahiša može Kovačić Sinkeu staviti soli na rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije