Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlaho Bogišić ispričao se Siniši Kovačiću zbog izjave iz 2017.

Član Programskog vijeća Vlaho Bogišić osvrnuo se na svoje izjave na sjednici održanoj 2017. koje se odnose na rad tadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića.
02. rujna 2019. u 17:36 2 komentara 1042 prikaza
siniša kovačić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u ponedjeljak primilo je na znanje izvješće o ostvarenju ciljeva i obveza iz Ugovora s Vladom za 2018. koje je predstavio ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić.

Aleksandar Stanković miro par Kako poboljšati televizijski program? Acu Stankovića zamijeniti bilokim!

"Hrvatska radiotelevizija u 2018. ostvarila je sve svoje obaveze iz ugovora s Vladom. Manjih odstupanja ima u petom, međunarodnom televizijskom programu te u glazbenom programu i to prvenstveno što imamo problema s autorskim pravima za cijeli svijet", rekao je Kunić. Naveo je kako HRT poštuje ugovorom propisane postotke emitiranja određenih vrsta programa, te da će se dosad uočene nedostatke ispraviti.

Bivši predsjednik Programskog vijeća, a nedavno od Sabora ponovno imenovani član Vijeća Zdravko Kedžo naglasio je kako je uloga Programskog vijeća HRT-a samo davanje mišljenja.

"Priča o brojanju postotaka je stara, no bilo bi logično da raspravljamo i o kvaliteti programa i ispunjavanju javnih interesa. No, besmisleno je kada naše mišljenje nije obvezujuće, a ako nas nije volja – ne moramo ništa ni reći", kazao je Kedžo.

HRT Smjena na Prisavlju Šef tehnike na HRT-u u restoranu nasrnuo na direktora i bio neugodan prema kolegicama

Programsko vijeće raspravljalo je i o praćenju ispunjenja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u, ali i o izvješću o poslovanju – radu javne radiotelevizije za prošlu godinu.

Na prvoj sjednici Programskog vijeća održanoj ove godine, nakon što nije bilo kvoruma za sazvane sjednice u proteklih devet mjeseci, glasovalo se i o izboru novog predsjednika Vijeća.

No, Zdravko Kedžo kao jedini kandidat koji je prihvatio kandidaturu nije dobio potreban broj glasova jer je za njega glasovalo pet, a protiv su bila tri člana Vijeća koje u punom sastavu ima 11 članova. Članovi Programskog vijeća prihvatili su i godišnje izvješće bivšeg povjerenika za korisnike usluge Zvonka Šeba, a prihvatili su i odluku o pokretanju postupka za izbor novog povjerenika u četverogodišnjem mandatu.

'porno mirna' HRT-ovoj voditeljici Kolinda upala u studio, a zbog gafa ju je dugo pratio neobičan nadimak

Član Programskog vijeća Vlaho Bogišić osvrnuo se i na svoje izjave na sjednici održanoj 2017. koje se odnose na rad tadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića.

"Povlačim svoju izjavu sa 46. sjednice Programskog vijeća HRT-a o bivšem v.d. glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću koja se mogla protumačiti na način da gospodina Kovačića nazivam neradnikom koji je primao visoku plaću, što nije bila moja namjera. Ispričavam se zbog nepreciznosti koja je dovela do mogućnosti takve interpretacije i napominjem da se gospodin Kovačić odmah nakon završetka v.d. mandata vratio u redakciju IMS-a (Informativnog medijskog servisa –op.a) i obavljao sve novinarsko – uredničke poslove u punom radnom vremenu, sukladno traženjima svih nadređenih rukovoditelja", kazao je Bogišić.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama