Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šef tehnike na HRT-u u restoranu nasrnuo na direktora i bio neugodan prema kolegicama

Luburić je neki dan u jednom zagrebačkom restoranu bio vrlo neugodan i agresivan prema direktoru Odašiljača i veza Mati Botici
18. srpnja 2019. u 17:21 7 komentara 3127 prikaza
HRT
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Kazmir Bačić danas je smijenio ravnatelja HRT-ove tehnologije Zdenka Luburića, i to, kako doznajemo s Prisavlja, zbog nekoliko prijestupa. Točnije, Luburićeva nedolična ponašanja na poslu, osobito prema kolegicama, a može se čuti da je Luburić neki dan u jednom zagrebačkom restoranu bio vrlo neugodan i agresivan prema direktoru Odašiljača i veza Mati Botici.

DHFR HRT nastavlja s nestransparentnim poslovanjem nudeći otkup izravnom pogodbom

Navodno je Luburić tada i fizički nasrnuo na Boticu, čemu su svjedočile i druge osobe, te se Botici obraćao vrlo uvredljivim i prostačkim izrazima, pa su Botica i Odašiljači i veze (OIV) upravi HRT-a prijavili Luburića. Zbog svega navedenog, doznaje se, čelništvo HRT-a je, osim smjene, zatražilo od Luburića da se očituje vezano uz mogući otkaz ugovora o radu.

U želji da provjerimo informacije o Luburićevoj smjeni zvali smo HRT, ali od tamo su nam samo poručili da HRT, kao i inače, ne komentira radno-pravne odnose. Neslužebno nam je ipak, u razgovoru s nekoliko tamošnjeg kolega, potvrđeno da je Luburić smijenjen, a kao razlog smjene naveli su njegovo “ponašanje koje je izlazilo iz okvira uobičajenog i prihvatljivog poslovnog ponašanja”.
Kada smo pak nazvali Luburića, rekli mu sve što smo čuli o njegovoj smjeni i razlozima za smjenu, te ga pitali je li sve to istina, on nam je samo kratko uzvratio: “Ne bih ništa komentirao.”

"Po čovika" HRT Zakon propisuje kvote, ali televizija ih ignorira

Pokušali smo sve ove navode provjeriti i kod Mate Botice, a na naš upit iz Odašiljača i veza stigao je ovakav odgovor: “Odašiljači i veze (OIV) imaju izuzetno korektne poslovne odnose s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT) koji su plod višegodišnje suradnje u području djelatnosti kojom se bavimo. OIV ni na kakav način ne utječe, niti može utjecati na poslovne odluke HRT-a, a tako i one kadrovske prirode.”

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • prajdali100:

  Ima li ikoga na ovoj planeti da smjeni Bačića i Čakarun !!! To je davno trebalo potjerati....

 • alphazulu99:

  Lako je Botici kad ima strucnog savjetnika.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  koliko ja pamtim gazdaricu Marijinog zvona, ta ništa nije čula 😀.... a da je majstor napao administratora, ništa čudno... ovi zamisle naselje na planetu Marsu i očekuju da tehnika to napravi za 2 dana po cijeni od 3 kn i ... prikaži još! i 50 lipa....inače- Botice su sa Pelješca...