Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vladimir Špoljarić (73) preživio eksploziju plinske boce u kući

Kako je moglo bitii tata je dobro prošao i dobro se osjeća, kaže kćerka Božica Đođ
20. travnja 2012. u 00:00 2 komentara 4 prikaza
ekplozija
Foto: Dragutin Šantoši
Pogledajte galeriju 1/4

PITOMAČA  - Sedamdesettrogodišnji Vladimir Špoljarić u četvrtak oko 20,10 sati zamalo je stradao u ekSploziji plinske boce koja je ekSplodirala u njegovoj obiteljskoj kući u Pitomači. Snažna ekSplozija uznemirila je susjede, a razbijena stakla s prozora prosula su se po državnoj cesti D2 koja se nalazi tek nekoliko metara od njegove kuće koja je u ekploziji teško oštećena.

- Kako je moglo biti tata je dobro prošao i dobro se osjeća. Rekao mi je da je krenuo upaliti plinsku peć. Opečene su mu ruke i lice, kosa mu je gotovo sva nagorjela kao i odjeća koju je imao na sebi, kaže njegova kćerka Božica Đođ koja je došla obići kuću i ponijeti ocu lijekove za srce i tlak.  Susjedi tvrde da je starac nakon ekplozije sam izašao iz obiteljske kuće u kojoj je buknuo požar koji su ubrzo ugasili vatrogasci iz Pitomače.

Unatoč godinama i bolesti sam je sebi uljem namazao opekotine po rukama, a potom su mu liječničku pomoć pružili u Službi hitne medicinske pomoći u Pitomači i prevezli ga na daljnje liječenje u Opću bolnicu Virovitica. Unuk Silvio Špoljarić je teško opećenog djeda, koji je prema njegovim riječima, van životne opasnosti i dobro izdržva opekotine, dopratio do virovitičke bolnice. - Djeda Vladu sve to kao da nije previše uznemirilo. I opekotine i sve drugo dobro podnosi, pa se nadam da će ubrzo kući, kaže unuk Silvio. 

Na maloj obiteljskoj kućici vidljivi su tragovi eksplozije koja je teško oštetila krovište kuće, zidove, prozore i vrata, ali se kućica, kako to biva u sličnim ekplozijama plina, ipak nije raspala. Policija i protupožarna inspekcija najavili su da će u petak ujutro obaviti očevid i utvrditi sve okolnosti u kojima se dogodila ova nesreća koja je, na sreću, završila bez tragičnih posljedica. 

Elipso

  • freedy49:

    Konju jedan (oprosti životinjo)ne može plinska boca eksplodirati nego plin

  • utvara73:

    Ma stari je jači od plinske boce......to je sigurno od domaće hrane