Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Beljak:

'Vlada s pričom o otkupu dionica Ine zamagljuje ostale probleme'

Krešo Beljak
Žarko Bašić/PIXSELL
26.08.2017.
u 14:45

Beljak, koji je i gradonačelnik Samobora, zamjerio Vladi  što napada gradonačelnike i načelnike zbog provedbe cijele priče,  jer misle da je porez odgođen

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak u subotu  je u Varaždinu ocijenio da je otkup dionica Ine samo priča kako bi se zamaglili svi ostali problemi, a da se Vlada ne snalazi oko niza pitanja, kao što je i porez na nekretnine.

Beljak  je u subotu u Varaždinu obišao Špancirfest u društvu varaždinskog župana i predsjednika Narodne stranke – reformisti Radimira Čačića.  U opuštenoj  atmosferi varaždinskih ulica predsjednici dviju, kako je rekao Čačić „bliskih stranaka na centru“, razgovarali su i o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj.

Predsjednik HSS-a je o vladinoj najavi otkupa dionica Ine rekao da je to „samo priča da bi se zamaglili svi ostali problemi i sve ostale nesposobnosti Vlade, premijera i svih ministara“.

"Sad se izvlači priča da ćemo kupovati dionice Ine, što je smiješna priča, S druge strane imamo zakon o Agrokoru koji dodatno izvlači novac iz državnog proračuna. Imamo nesnalaženje Vlade oko cijelog niza tekućih stvari kao što je porez na nekretnine kojeg bi malo povlačili, malo ne povlačili. Parafrazirat ću bivšeg predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera: 'Ne znaju jel' bi piškili ili kakili'", rekao je Beljak.  Kako je istaknuo, porez na nekretnine nemoguće je uvesti pošteno jer nisu riješene zemljišne knjige i ne može se znati procjena prave vrijednosti nekretnina.

Beljak, koji je i gradonačelnik Samobora, zamjerio Vladi  što napada gradonačelnike i načelnike zbog provedbe cijele priče,  jer misle da je porez odgođen.

"Dok se ne promijeni zakon porez na nekretnine stupit će na snagu, za informaciju gospodinu Plenkoviću, 1. siječnja. 2018, osim ako Sabor ne promijeni zakon. Ti ljudi doista ne znaju što rade“,  ocijenio je Beljak.

Čačić:  Još sam u Milanovićevoj vladi bio protiv poreza na nekretnine  

Čačić je rekao da je on još u Vladi Zorana Milanovića bio protiv poreza na nekretnine i da je HNS, čiji je tada bio predsjednik, donio odluku da „nikada neće podržati dodatno porezno opterećenje građana“.

"Razina poreznog opterećenja koje hrvatski građani podnose bitno je veća od europskog prosjeka i standarda. Dok ne dođe do rasta BDP-a i paralelno smanjenja poreznog opterećenja, tek se onda može o tome razgovarati. A za porez na nekretnine prva je pretpostavka sređivanje knjiga", rekao je Čačić.

On  smatra da će u tom „neredu“ primarno stradati kontinent i sjever Hrvatske zbog „udara na poljoprivredne objekte u ruralnom prostoru kontinenta, što nije problem jadranskih gradova“.

"Stvari nisu pripremljene i pozdravljam tragove odgovornosti u smislu da se cijela priča zaustavi, ali to treba reći i Sabor“, dodao je Čačić.

Za najavu otkupa dionica Ine rekao je da je to bio „zanimljiv marketinški potez, atraktivan božićni dar“ nakon što smo izgubili arbitražu te da je cijela priča farsična od trenutka kada je rečeno da će se to učiniti bez povećanja javnog duga.

 Predsjednik Reformista smatra da Ini ne treba politikantstvo već tržišni način mišljenja i upravljanja tako da u Ini bude nekoliko snažnih svjetskih kompanija, a ne samo jedna. „Ali kao država moramo zadržati pravo veta ili da utječemo na strateške odluke, što sad nemamo“, zaključio je Čačić.

 Komentirajući Špancirfest Beljak je rekao da su u Samoboru puno naučili od varaždinske manifestacije te da oba grada znaju iskoristiti svoju povijesnu baštinu za organizaciju turistički atraktivnih događaja.

Komentara 31

HE
helidon
16:10 26.08.2017.

beljak obećavamo ti da ćeš se maknuti iz HSS milom ili silom. Vjera u Boga i seljačka sloga

MA
Marko1337
16:15 26.08.2017.

to kaže pajser majstor. Da se pogleda u ogledalo vidio bi kao izgleda sramota od čovjeka.

GU
General_U
15:22 26.08.2017.

javio se i akademik seljak, a šta se može ovo je kao alternativa vlasti koji kupus čovječe!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije