Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Za nekoliko tjedana znat ćemo kada počinje primjena poreza na nekretnine'

Vlada će učiniti napore da pomogne u daljnjem tehnološkom ekipiranju, rekao je Plenković
24. kolovoza 2017. u 19:47 16 komentara 1078 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je danas u Koprivnici rekao da će se početak primjene poreza na nekretnine znati za nekoliko tjedana, nakon što se provede niz stručnih rasprava koje će predvoditi Ministarstvo financija.

Varaždin: Premijer Plenković na Špancirfestu nogama napravio otisak na majici Plenković u Varaždinu Čačić nahvalio Vladu i podsjetio na 30 milijuna kuna duga

Premijer je odgovarajući na novinarska pitanja  nakon sastanka s domaćinima u zgradi  Koprivničko-križevačke županije ponovio da je odgoda posljedica političke procjene prema kojoj je nužno vidjeti koje su posljedice tog poreza važnog za jedinice lokalne i područne samouprave kao nenamjenski prihod.

- Nužno je da se svi informiraju o ciljevima tog lokalnog poreza, o smislu onoga što je do sada predstavljala komunalna naknada i spomenička renta – rekao je Plenković.

Osvrnuvši se na posjet Koprivnici, premijer je istaknuo važnost Podravke za poljoprivredu.

porez na nekretnine Ratko Bošković Porezi se ne smiju koristiti kao instrument razvojne politike

- Vlada će učiniti napore da pomogne u daljnjem tehnološkom ekipiranju, što znači sredstva za nove proizvodne linije koje bi dugoročno mogle osigurati da Podravka u pravom trenutku otkupljuje sve ono što naši poljoprivrednici mogu prodati - izjavio je Plenković te dodao da bi se time povećao udio domaćih poljoprivrednih proizvoda u Podravkinom proizvodu sa 65 na 100 posto.

Andrej Plenković
1 / 8
Varaždin: Premijer Plenković na Špancirfestu nogama napravio otisak na majici

Na sastanku sa županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima te gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem razgovaralo se i o nastavku gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice. Premijer Plenković je rekao da je taj projekt ušao u ključne strateške dokumente.

Također je  kazao da se nastavlja pribavljanje svih potrebnih dozvola i odluka nužnih za nastavak projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica koji je važan za kvalitetno zbrinjavanje otpada nekoliko županija u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Sjednica Vlade Sjednica Vlade Plenković: Moraju se pronaći i najteže kazniti oni koji su podmetnuli požare Savudrija: Andrej Plenković od ribara dobio uokvirenu presliku zakona iz 1947. u razgraničenju na moru Dobio i kartu Plenković u Savudriji: Otvoreni smo za dijalog Andrej Plenković Andrej Plenković: 'Bio sam na požarištima neki dan, a ako su bila tri ministra, onda je Vlada tu '
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Deleted user:

    Taj porez ako se uvede, uciniti ce vise zla narodu Hrvatske nego citav zadnji rat. Ljudi jos ne shvacaju posljedice toga, kad shvate bit ce prekasno. Treba se pripremiti za izlazak na ulice i za progon te mangupske vlade. Milom ili silom.

  • bf2:

    referndum???

  • Deleted user:

    Država je jednostavno preskupa u odnosu na usluge koje pruža. Zato nikakav novi porez ne dolazi u obzir prije racionalizacije države na svim razinama. Najbolji odgovor na ovu presiju vlade jest referendum.