Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada prodaje vilu iz koje je deložiran Mesić i druge nekretnine

Rok za podnošenje ponuda je do 11. rujna 2018. do 10 sati.
07. kolovoza 2018. u 11:08 15 komentara 2253 prikaza
Vila u Grškovićevoj
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 10 nekretnina u vlasništvu države, među kojime je ponovo i vila u Grškovićevoj, na zagrebačkoj Šalati, gdje je bila rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Zdravko Marić NIJE ODBILO KUPCE Evo koliko je država lani uprihodila od poreza na promet nekretninama

Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, ima 350 četvornih metara, a početna cijena je 5,28 milijuna kuna. Zainteresirani kupci moći će je obići 23. kolovoza u 12 sati ili po dogovoru, navodi se u javnom pozivu objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine.

Ministarstvo državne imovine tu je vilu pokušalo prodati i početkom ove godine, uz početnu cijenu od 6,2 milijuna kuna.

Država nudi na prodaju i vilu na Pantovčaku, površine 675 četvornih metara, a početna cijena je 18,15 milijuna kuna.

Hotel Iž | Autor : Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Oglašena je i prodaja Hotela Iž u Zadru, po početnoj cijeni od 6,6 milijuna kuna. U nekretnini se nalazi bespravni korisnik s obitelji, protiv kojeg se kod Općinskog suda u Zadru vodi sudski postupak radi ispražnjenja apartmana 118, u zgradi Hotela Iž, a postupak nije pravomoćno okončan, navodi se u javnom pozivu.

Smokvica Ministarstvo državne imovine Državne nekretnine na Smokvici u zakup tvrtke Zelena nekretnina

Također se napominje kako Republika Hrvatska ne odgovara kupcu za bilo kakva ograničenja uporabe nekretnine niti kupac može prema Republici Hrvatskoj postavljati druge stvarno pravne ili obvezno pravne zahtjeve te zahtjev za naknadu štete po bilo kojoj osnovi, kao niti tražiti novčanu naknadu za stambeno zbrinjavanje bespravnog korisnika s obitelji.

Na prodaju su još ponuđena građevinska zemljišta u Zagrebu (2.079 četvornih metara), u općini Motovun (812 četvornih metara), u Lipiku (2.355 četvornih metara), u Malom Lošinju (381 četvorni metar), u Punatu na Krku (132 četvorna metra), u općini Vižinada (785 četvorna metra) te kuća i zemljište u Karlovcu.

nekretnine Raste tržište Divljaju cijene nekretnina u Europskoj uniji, kod nas skočile 8,5%

Rok za podnošenje ponuda je do 11. rujna 2018. do 10 sati. Najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu, a ukoliko ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane, gubi pravo na jamčevinu.

U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja, najboljim će se smatrati sljedeći koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja, stoji u javnom pozivu.

Zagreb Najskuplji je Donji grad, no najviše će rasti Blato

Ukoliko pristignu dvije identične potpune ponude s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude, kako bi se donijela odluku o najpovoljnijem ponuditelju.

Zakašnjele i nepotpune ponude se neće  razmatrati, napominje se.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Avatar navijač
  navijač:

  Treba deložirat i Habulina sa ostalim tzv. antifašistima, kome i čemu su uppće potrebni, nek se finansiraju sami. Kome sad fali ovaj krpelj i lažov blesić?

 • Jure i Max:

  Starog partizana i izdajicu vratit u sumu kod Titovih zombija....na Neretvu.

 • wwwcro:

  Dosta nam je vise komunista koji su ubijali građane 60-70 godina. Takve komunističke zločince koje su sve Europske države osudile treba i Hrvatsko pravosuđe osuditi. Još uvijek u Hrvatskoj građani uzdržavaju 60.000 komunista za koje država samo za mirovine izdvaja ... prikaži još! 9 MILIJARDI kuna godišnje. Užas