Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

'Donijeli smo vrlo jasnu i čvrstu odluku da ne prihvatimo odluku presude o arbitraži'

Vlada
29.06.2017.
u 10:44

Vlada redom izglasava sve točke, sjednica će biti kratka

Završen je otvoreni dio 44. sjednice Vlade u Banskim dvorima.

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice bilo je 18 točaka, među kojima je i točka davanje mišljenja Hrvatskome saboru na izvješće o obavljenoj reviziji Godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu.

Osim toga, na Vladu će Prijedlog plana implementacije garancije za mlade za razdoblje od 2017. do 2018. godine te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Kao posljednja točka otvorenog dijela sjednice naveden je Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja poreza na dohodak.

SJEDNICU VLADE PRATITE UŽIVO OVDJE:

11:00 – Završio je otvoreni dio sjednice.

10:35  Vlada redom izglasava sve točke dnevnog reda. Sjednica će biti kratka.

10:00 – Sjednicu je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković te je ponovio da Hrvatska neće priznati odluku o arbitraži sa Slovenijom "kakva god ona bila".

– Drago mi je da smo jučer imali prigodu u Saboru predstaviti Strategiju nacionalne sigurnosti i Zakon o domovinskoj sigurnosti. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na izradi ovih dokumenata. Mislim da su Strategija i Zakon vrlo dobro prihvaćeni. Dokument potvrđuje da smo nakon 15 godina došli u poziciju da imamo novu strategiju, započeo je Plenković.

– Odlično je da smo ušli u schengenski informacijski  sustav. Bili smo tamo ministar Božinović i ja. Danas, kad netko ulazi u Hrvatsku, kontroliraju se ti podaci. Time smo napravili jedan važan korak prema ispunjenju procesa ispunjenja uvjeta za ulazak u Schengen, praktički uoči 4. obljetnice članstva u EU koje ćemo proslaviti ovog vikenda. 

Također želim istaknuti da smo jučer imali sastanak s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji, čime smo pokazali da želimo težiti zaštiti manjinskih prava Hrvata u Srbiji, dodao je Plenković.

Kao što znate, danas se objavljuje odluka o arbitraži sa Slovenijom. Za nas je taj arbitražni proces zbog krivnje Slovenije i kompromitiranja od njihove strane nevažeći. Poštujemo arbitražu, ali ne prihvaćamo takve uvjete i njihove postupke. Kakva god bila današnja presuda, Hrvatska njome neće biti obvezana ni na bilo koji način. Donijeli smo vrlo jasnu i čvrstu odluku da ne prihvatimo odluku presude o arbitraži – zaključio je Plenković.

Komentara 42

Avatar heyhay
heyhay
11:04 29.06.2017.

koga briga šta pričate ,hrvatsku javnost zanima, jel ste postavili vojsku da slovenci nakon 5 minuta od odluke te arbitraže ne uđu u hrvatski teritorij i zauzmu ga

SI
siskic
10:47 29.06.2017.

čim vas merkel potegne ua vuho..odmah ćete vi to prihvatiti. plenki....ne bacaj prašinu. ovo smo izgubili.

PU
Pukovnik
10:44 29.06.2017.

Ponavljas se. Koja je daljna, dugorocna strategija sa Slovenijom? Koja je kratkorocna strategija? Cerar je izjavio da imaju niz scenarija za danasnji dan. Koliko ste vi izradili scenarija? Da li vi samo mozete reagirati ili nekad i agirati? Hrvatska diplomacija je primjer za nesposobne uhljebe i diletante zato nas svak i moze ucjenivati i vuci za nos. Dokaz je da sve susjedne zemlje zahtjevaju dio naseg teritorija sto je reakcija na nasu inerciju a ne na nasu miroljubljivost. Daljni dokaz da RH nakon 2 desetljeca postojanja jos nema strategiju vanjske politike a kod ove skupine nekompetentni jugonostalgicara nece ni imati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije