Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mutni poslovi

Vještacima od osiguranja 820.000 kn za tablice na štetu žrtava

'17.09.2012., Zagreb - Mihael Hribar, direktor tvrtke Bonus grupar. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
19.09.2012.
u 18:00

Mihael Hribar tvrdi da su uoči seminara u Opatiji na sastanke kod Mlinarevića dolazili i Branko Hrvatin i Mladenka Grgić iz Agrama

Nakon što smo objavili tekst o savjetovanju u Opatiji na kojem su sudjelovali i suci na poziv predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina, a većinu troškova platili osiguravatelji, isplivali su novi detalji. Javio nam se Mihael Hribar (na slici), vlasnik Bonus grupe koja se bavi organizacijom naplate šteta, i opisao kako je Marijan Ćurković te 2010. kao predsjednik Skupštine Hrvatskog ureda za osiguranja (HUO) i zaposlenik Agrama, uime osiguravatelja iskazao interes da se izrade zajedničke tablice koje bi bile podloga za rješavanje šteta.

Uloga odvjetnice Balog

Štoviše, tvrdi Hribar, HUO je od sudskih vještaka zatražio da naprave svojevrsni uradak koji će biti podloga za spomenute tablice koje bi bile na štetu osiguranika, a u korist osiguravatelja.

– Kako bi se izbjegao izravni angažman osiguravatelja, formalni organizator tog seminara bio je Inženjerski biro i preko Inženjerskog biroa HUO je platio 820.000 kuna vještacima – tvrdi Hribar. Večernji list je, podsjetimo, pisao kako su osiguravatelji preko Inženjerskog biroa Mladena Mlinarevića, poznatog po aferi Planinska, platili honorare sucima izlagateljima, ali i kotizacije, a nekima i smještaj. Odvjetnica Senka Balog, koju Hribar angažira preko svoje tvrtke, o angažiranju sudskih vještaka i pokušaju izmjena tablica uoči tog seminara obavijestila je Hrvatina. Hribar pak tvrdi da je neposredno prije tog seminara kod njega u tvrtki bila osoba koja je tada radila u Inženjerskom birou i u razgovoru otkrila detalje.

Dogovori trajali danima

– Rekla mi je da Hrvatin, Mladenka Grgić te vještaci Škavić, Strinović i Zečević svakodnevno dolaze kod Mlinarevića na dogovore o seminaru i spornim tablicama – tvrdi Hribar koji najodgovornijim zašto te tablice ipak nisu prošle drži Jakoba Miletća, šefa građanskog odjela VS-a.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar madcap
madcap
18:15 19.09.2012.

Bravo VL! Ovo je po meni jače od Sanadera jer to je naše bajno pravosuđe. Korumpirani suci ZNA SE čiji igrači uhvaćeni s prstima duboko u marmeladi. Oni su vrelo korupcije jer bi bez njih ona bila fakat nemoguća. Ajmo Bajiću, djeluj!

Avatar Zvijezda
Zvijezda
12:01 26.07.2015.

Nije li taj Mihael Hribar koji je isao sa mnom u gimnaziju, drmao Heliosom - jednom krajnje neprofesionalnom osiguravajucom firmom u kojoj su se bahatili mladi pravnici bez ikakvog znanja i ekspertize - strucnjak za osiguranje mu je bio covjek koji je vladao Engle skim poput "pipl mast trast as" - ne znam kako je zavrsila firma ali znam da je Mihael vise nego naduti bedacek koji je uz svoje manipulacije zgrnuo ogromno bogatstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije