Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Vjerujem da će se žalbe u odnosu na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta brzo riješiti'

Plenković je rekao da smatra da je ulaganje u kvalitetu obrazovanja od najranijih dana ključ za hrvatsku budućnost i prilagodbu ubrzano mijenjajućem svijetu
17. ožujka 2018. u 12:41 8 komentara 501 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je posjetio Pelješac gdje je nazočio otvorenju obnovljene i dograđene osnovne škole u Orebiću te je izrazio uvjerenje da će se žalbe u odnosu na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta brzo riješiti i da će se projekt nastaviti sukladno planovima.

Andrej Plenković Plenkovićeva interpretacija U izjavi će pisati: Konvencija ne sadrži rodnu ideologiju

Osnovna škola u Orebiću, koju pohađa 240 učenika, obnovljena je i dograđena financijskim sredstvima iz fondova EU iz kojih je u tu svrhu izdvojeno 35 milijuna kuna, iz uobičajenih fondova te iz Razvojne banke Vijeća Europe za društvenu infrastrukturu. Škola ima nove kabinete, sportsku dvoranu i igralište.

Premijer Plenković pohvalio je napore ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, istaknuo je kako socijalna infrastruktura dobiva veliki interes te dodao kako očekuje da se po tom modelu financira obnova i izgradnja i druge 74 škole koje imaju suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja i druge dozvole. Ova će škola sigurno zadržati mlade, omogućiti rad, razvoj i obrazovanje te osigurati bavljenje kulturom i sportom u velikoj sportskoj dvorani, rekao je Plenković.

Poručio je da je važno staviti naglasak na obrazovanje jer je to budućnost zemlje. Smatra da je ulaganje u kvalitetu obrazovanja od najranijih dana ključ za hrvatsku budućnost i prilagodbu ubrzano mijenjajućem svijetu.

Plenković je rekao i kako je ovo godina u kojoj vjeruje da će Državna komisija za javne nabave riješiti pitanja žalbi koje se odnose na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta.

Traže odgodu ratifikacije Utemeljitelji HDZ-a Zadarske županije traže unutarstranački referendum o Istanbulskoj konvenciji

Nakon toga i nakon dobivenih 357 milijuna eura bespovratnih financijskih sredstava od EU i suglasnosti Europske komisije koja je shvatila da izgradnja mosta nema upliva u pitanje razgraničenja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine i da se nedvojbeno gradi na hrvatskom teritoriju s te strane nastavljamo se projektom i vjerujem da ćemo ga sukladno planu realizirati ako ne do kraja mandata ove vlade, sigurno na početku idućeg mandata Hrvatskog sabora i Vlade i time konačno riješiti stratešku stvar i za Pelješac i za Dubrovačko-neretvansku županiju, rekao je Plenković te ocijenio da će se time osigurati bolja, kvalitetnija i brža povezanost osobito u ljetnim mjesecima kad se kilometarske kolone i gužve stvaraju prilikom prolaska kroz BiH i Neum.

Orebiću treba nova trajektna luka 

Za Orebić je posebno važno i rješavanje pitanja trajektne luke, a premijer Plenković je o tom projektu razgovarao sa županom i drugima predstavnicima.

U ljetnim mjesecima redovi na trajektu prema Korčuli i gužve ozbiljan su problem za razvoj turizma i za normalno funkcioniranje općine i život ljudi, rekao je te dodao da se o tome razgovarale Hrvatske ceste i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jer bi izgradnja nove trajektne luke trebala omogućiti kvalitetniji, održiviji i ugodniji boravak i stanovnicima i gostima, kojih ne Pelješcu ne fali i ima ih preko 100.000, rekao je Plenković.   

Ustvrdio je da će Uprava za otoke u Ministarstvu regionalnog razvoja i novi zakonski okvir biti poticajni za otoke pa i za Pelješec.

Breznica: Sastanak Kluba zastupnika HDZ-a na čelu s premijerom Plenkovićem Kako će glasati Plenković ima većinu, ratifikacija ovisi o tekstu ograde Andrej Plenković Banski dvori Plenković čestitao Merkel i pozvao je u posjet Hrvatskoj Plenković u Hrvatskoj Kostajnici obilazak H. Kostajnice Plenković: Kao u filmu nestalo je nekoliko kuća, ceste, dva auta HEP-a...
Danijel Popović
Moja je cura pala u nesvijest kad su nam u banci rekli da mi je Jugoton uplatio milijun maraka za album
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • Somelier:

    Kakva žalba.Tu ima vlada umiješane prste kako bi kupovali vrijeme. Strabag se nema na šta žaliti jer Kinezi imaju sve potrebne reference a pola milijarde su jeftiniji. Komisija je žalbu Strabaka morala odmah odbaciti kao neosnovanu.

  • Krotila:

    oj Hrvatsko o dva dijela,opet češ biti cijela vračanjem neUma majci dalmaciji

  • I-To:

    E Plenko zato smo neifikasni spori loši zakoni to nam je velika bolja što ti je mnenjaj zaboga više to jednom.