Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druženje s autoricom

Vjekoslava Huljić potpisivat će svoj najnoviji roman u srijedu na Interliberu

Split: Vjekoslava Huljić
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
07.11.2022.
u 15:21

Ovom knjigom Vjekoslava Huljić predstavlja se kao rasna pripovjedačica, a najdragocjeniji dio njezina romana način je na koji opisuje generacije moćnih žena, koje znaju voljeti, ali i boriti se za svoje najmilije

Jedan od noviteta na Interliberu, najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj, svakako je novi roman Vjekoslave Huljić La Petite Marie, koji izlazi u nakladi Večernjeg lista. To je već 14. knjiga poznate spisateljice koja desetljećima piše za djecu, mlade i odrasle. 

Večernjakova književna kritičarka Bojana Radović napisala je kako je ovo najzrelije djelo Vjekoslave Huljić te da će autoričina mašta doslovno očarati čitatelje u romanu koji se proteže od Londona, preko Splita do Pariza, te obuhvaća razdoblje dulje od jednog stoljeća, od 1910. godine sve do naših dana. Ovom knjigom Vjekoslava Huljić predstavlja se kao rasna pripovjedačica, a najdragocjeniji dio njezina romana način je na koji opisuje generacije moćnih žena, koje znaju voljeti, ali i boriti se za svoje najmilije.

Pokretači radnje su glavni junak koji bježi iz Splita ne znajući da s djevojkom ostavlja i nerođeno dijete i ta ista djevojka koja će ga voljeti do kraja njegovih i svojih dana. On će živjeti u Parizu okružen velikim umjetnicima, na čelu s Amedeom Modiglianijem, koji će naslikati sliku koja je ujedno i naslov ovog intrigantnog romana, a ona u splitskom Varošu. 

Želite li se susresti sa splitskom spisateljicom i knjigu kupiti s njezinim potpisom i posvetom, dođite u srijedu, 9. studenoga u 17 sati na štand Večernjeg lista i 24 sata, smješten u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma. Osim druženja s Vjekoslavom Huljić, njezin roman La Petite Marie moći ćete nabaviti po promotivnoj cijeni od 119 kuna. 


 

Komentara 1

NN
novo nenormalni
15:57 07.11.2022.

gdje se može prijaviti za rezervaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije