Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaju putovnice iz 25 različitih zemalja

Više od polovice Hamasovih talaca ima strano državljanstvo

People attend a demonstration to express solidarity with Palestinians in Gaza, in New York City
SHANNON STAPLETON/REUTERS
25.10.2023.
u 20:20

Od stranih državljana najviše je Tajlanđana ubijeno. Potvrđeno je da su poginula 24 Tajlanđanina, dok se 21 vodi kao nestali nakon napada Hamasa.

Više od polovice od ukupno, procjenjuje se, 220 talaca koje zatočenima drži palestinska militantna skupina Hamas ima strane putovnice iz 25 različitih zemalja, a među zarobljenima su 54 državljana Tajlanda, priopćila je u srijedu izraelska vlada. Izraelska je vlada također objavila kako je potvrđeno da je 328 ljudi iz 40 zemalja ubijeno ili se vode kao nestali nakon napada Hamasa na južni Izrael 7. listopada.

Procjenjuje se da je u tom napadu ubijeno ukupno 1400 ljudi. Izrael je rekao da 138 talaca ima strane putovnice, uključujući 15 Argentinaca, 12 Nijemaca, 12 Amerikanaca, šest Francuza i šest Rusa. Za mnoge se vjeruje da imaju i izraelsko državljanstvo no neki, poput Tajlanđana i pet nepalskih talaca, gotovo sigurno nemaju. Među taocima je i jedan kineski državljanin, jedan državljanin Šri Lanke, dva državljanina Tanzanije i dva Filipinca.

POVEZANI ČLANCI:

Od stranih državljana najviše je Tajlanđana ubijeno. Potvrđeno je da su poginula 24 Tajlanđanina, dok se 21 vodi kao nestali nakon napada Hamasa. Tajland je jedan od najvećih izvora radnika migranata u Izraelu. Oko 30.000 Tajlanđana zaposleno je u izraelskom poljoprivrednom sektoru, prema vladinim podacima.

Nakon Tajlanđana najviše je stradalih državljana SAD-a (34 ubijena i pet nestalih), Ukrajine (25 ubijenih i dvoje nestalih), Rusije (23 ubijena i četiri nestala) te Francuske (23 ubijena i jedan nestali). Ubijeno je pet državljana Nepala i pet ih se vodi kao nestali, dok je ubijeno i 5 državljana Kine, a jedan se vodi kao nestao.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije