Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detonacija u zagrebu

Više muškaraca privedeno zbog eksplozije na Trgu bana Jelačića

eksplozija,trg bana jelačića,bomba (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/9
25.01.2013.
u 19:44

Kako neslužbeno doznajemo, policiji su pomogle upravo nadzorne kamere koje prekrivaju cijeli Trg i okolne ulice.

U Ravnateljstvu policije potvrdili su kako su u petak oko 18 sati priveli nekoliko muških osoba za koje sumnjaju da su povezani sa eksplozijom na Trgu bana Jelačića koja je prije dva dana uznemirila građane Zagreba.

Više službenih informacija za sada u policiji ne žele otkrivati, pa tako još uvijek nije niti poznato od čega je sastavljena improvizirana eksplozivna naprava, i o kakvoj se točno uopće napravi radi. Na koji način je policija došla do osumnjičenih ne može se sa sigurnošću reći, ali kako neslužbeno doznajemo u tome su im pomogle upravo nadzorne kamere koje prekrivaju cijeli Trg i okolne ulice.

Istražitelji su se tako najviše fokusirali upravo na pregledavanje snimaka sa nadzornih kamera, a na jednoj od njih je bila vidljiva i silueta muškarca koji je bacio eksplozivnu napravu. Kada je policija uspjela locirati osobu sa snimke, počeli su padati i drugi sudionici cijele priče. Privedeni muškarci navodno su iz Dalmacije, a ukoliko im se dokaže da su zaista krivi odgovarati će za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Podsjetimo, istražitelje je u prvim satima istrage najviše zanimao crveni Ford koji su kamere jedne optike snimile kako se nakon eksplozije udaljava s mjesta događaja u smjeru Kaptola. Ove informacije radi tajnosti istrage u policiji su također uporno odbijali komentirati. U svakom slučaju policiji je trebalo dva dana da dođu do mogućih počinitelja. Jesu li oni povezani sa prve dvije eksplozije koje su se dogodile u Podsusedu i Stenjevcu nije poznato. Za njih policija sumnjiči Vojislava Blaževića (53) koji od trenutka uhićenja tvrdi da nije kriv i štrajka glađu te odbija infuziju.

>>VIDEO U vrijeme eksplozije kamere na Trgu zabilježile crveni Ford

>>Bandić: To nije bila eksplozija, nego eksces i upozorenje

Komentara 42

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
20:41 25.01.2013.

Sada ih treba za primjer drugima smjestiti u zatvor na duži period.

MO
mbuljat@optinet
22:57 25.01.2013.

izgleda da su drugovi odlučili Voju izvući preuzimajući odgovornost

DR
draz03
23:42 25.01.2013.

Ma to su nam danci bacili petradu ,pa još jednu da utvrde gradivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije