Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Klepač, Vindija

Vindija: Spremni smo za eurozonu! To je proces od interesa za čitavo gospodarstvo i građanstvo

storyeditor/2022-03-01/PXL_010322_92260684.jpg
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/6
02.03.2022.
u 17:55

"Na tržištu smo više od 60 godina i na uvođenje eura gledamo optimistično i pozitivno"

Kao Grupa Vindija spremni smo za ulazak u eurozonu i na taj proces gledamo kao na priliku. Vindija je dugogodišnji izvoznik u zemlje članice eurozone i sam prelazak na euro stvorit će preduvjete za unapređenje poslovanja. Jako je važna sinkronizacija svih dionika u tom lancu, od državne vlasti, sudionika na tržištu i primarne poljoprivredne proizvodnje. Svi se trebaju pripremiti za taj korak koji nije jednostavan.

Ova konferencija na kojoj se pojavljujemo kao suorganizator važna je i zbog razmjene ideja i otvorenog razgovora. Proces ulaska u eurozonu od interesa je za ukupno hrvatsko gospodarstvo i sve građane. Dugo smo tome težili, a sad smo jako blizu tom cilju. Vjerujem da će uvođenje eura proći bezbolno za građane.

Uvođenje dvojnih cijena tijekom duljeg razdoblja osigurat će transparentnost u preračunavanju cijena iz kuna u euro i minimalizirati strahove građana. Važno je reći da i država treba prepoznati važnost prehrambene industrije. Vidjeli smo u ovoj COVID krizi koliko je važna samodostatnost. Hrvatska je najmanje koristila poticajna sredstva iz EU pa je važno da se prepoznaju pravi projekti za podizanje konkurentnosti i produktivnosti. Na tržištu smo više od 60 godina i na uvođenje eura gledamo optimistično i pozitivno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije