Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agresija škodi gospodarstvu EU

Hrvatski izvoznici žele Fond za sanaciju šteta u gospodarstvu prouzročenih sankcijama Rusiji

Izvoz
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
01.03.2022.
u 14:05

- Naši izvoznici podržavaju dosadašnje mjere Vlade RH kao i Europske unije, a kojima je svrha kažnjavanje agresije. Prirodno, navedene mjere istovremeno nanose i štetu gospodarstvu RH, ali i cijeloj EU - stoji u priopćenju.

Udruga Hrvatski izvoznici poslala je Vladi RH dopis s molbom da se uputi prijedlog EU za formiranjem Fonda za sanaciju šteta u gospodarstvu, nastalih kao posljedica ruske agresije na Ukrajinu, koji bi trebao biti osmišljen za pomoć svim EU članicama. 

Hrvatski Izvoznici, navodi se, s velikom pažnjom i zabrinutošću prate događanja u Ukrajini, a koja su posljedica ruske agresije.

- Naši izvoznici podržavaju dosadašnje mjere Vlade RH kao i Europske unije, a kojima je svrha kažnjavanje agresije. Prirodno, navedene mjere istovremeno nanose i štetu gospodarstvu RH, ali i cijeloj EU, bilo direktno bilo indirektno, kako zbog izostanka slobode kretanje roba i usluga tako i osoba i kapitala - stoji u priopćenju.

Izvoznici naglašavaju da će štete koje su već sada nastale zbog neisporuka robe, prekinutih poslovnih odnosa te prekinutih lanaca prodaje i nabave, u budućnosti biti i znatno veće te da je potrebno promptno započeti sa sanacijom i kreiranjem mjera pomoći oštećenim gospodarskim subjektima od strane nadležnih institucija RH i EU. 

- U tu svrhu smo Vladi RH uputili prijedlog da, uz pomoć hrvatskom gospodarstvu koju Vlada planira donijeti samostalno, uputi prijedlog Europskoj uniji za formiranje Fonda za sanaciju šteta u gospodarstvu nastalih kao posljedica ruske agresije na Ukrajinu na nivou Europske unije -  zaključuje se u priopćenju Hrvatskih izvoznika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije