Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodni val u Sisku

VIDEO Zapanjujuća moć prirode: Pogledajte proboj vode ispod savskog nasipa u Galdovu

Prodor vode ispod savskog nasipa u sisačkom Galdovu
Foto: Zdenko Videc
1/3
18.05.2023.
u 09:22

Voda je poplavila nekad kompleks ORA u kojem je sada Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS. Životinje su na sigurnom, no u objekt je ušla voda.

Na sisačkom području očekuju kako vodni val Kupe i Save ne bi trebao stvoriti veće probleme. Na nekim lokacijama pumpe prepumpavaju zaobalne vode nazad u korito Kupe. No, jutros je došlo do proboja ispod savskog nasipa u Galdovu, a voda je poplavila nekad kompleks ORA u kojem je sada Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS. Životinje su na sigurnom, no u objekt je ušla voda. Situacija se ta zna ponavljati za viših vodostaja Save, a Hrvatske vode već neko vrijeme rade na učvršćivanju nasipa na tom području, ali radovi još nisu gotovi.

Video: Prodor ispod savskog nasipa u sisačkom Galdovu

Nakon što je jučer vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici dosegla 498 centimetra od sinoć je počeo opadati, te je u 8 sati bio 486 cm s daljnjom tendencijom pada. To znači olakšanje za stanovnike H. Kostajnice koji se od ponedjeljka bore sa poplavama.

VEZANI ČLANCI: 

Nažalost, u desetak kuća u nižim dijelovima grada ušla je voda, a kroz kanalizaciju i kroz samo tlo i u druge podrumu i poslovne prostore.

GALERIJA Pogled na razmjere katastrofe u Hrvatskoj Kostajnici

Prodor vode ispod savskog nasipa u sisačkom Galdovu
1/15

I inače, H. Kostajnica više problema ima s tim zaobalnim vodama koje probijaju te će se s njima boriti još neko vrijeme nakon smanjenja vodostaja same Une. Gradonačelnik H. Kostajnice Dalibor Bišćan rekao je da vodostaj Une opada ali ne i zaobalne vode, te da se nastavlja s radom kako ne bi došlo do daljnjih proboja tih voda na ulice. Sela između Hrvatske Kostajnice i Dvora su i dalje odsječene jer je Una popravila ceste.

Komentara 4

JF
Jure_Francetić
15:50 19.05.2023.

Tko o čemu , partizani o proboju ! Pa zar se tako piše ?

Avatar razmaknica
razmaknica
11:14 19.05.2023.

Umjesto da se korita rijeka čiste od mulja i pijeska, treba ih "više" nasipavati...zašto bi voda ostala u očišćenom koritu rijeka, kada možemo puniti vreće sa pijeskom i slagati ih okolo korita. To nam dođe kao da nečistite krovni žljeb oko krova kuće, pa kada počne kiša zovete limara da podiže njegov rub da Vam voda nebi curila preko...

Avatar 365dias
365dias
10:28 18.05.2023.

ma ovo je super - kaže AP da je u italiji još teže!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije