Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZOR IZ CHICAGA

VIDEO Vozači Tesle 'nasukani' zbog hladnoće: Električni auti suočeni s izazovom tijekom zime

FILE PHOTO: A general view of a Tesla store in Porsgrunn
Foto: STAFF/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
1/3
18.01.2024.
u 14:56

Tesla preporučuje održavanje baterije iznad 20 posto kada vozilo nije uključeno u struju, kako bi se smanjio utjecaj niskih temperatura na bateriju

Vozači Tesle, popularnog električnog automobila, suočeni su s izazovima zbog niskih temperatura. Naime, zbog hladnoće su mnoge stanice za punjenje tog vozila onemogućene. 

Primjerice u ponedjeljak, 15. siječnja, na stanici za punjenje u Chicagu brojni vlasnici Tesla ostali su nasukani s praznim baterijama zbog nedostatka funkcionalnih punjača. Neki su više sati čekali na velikoj hladnoći s obzirom na to da više nisu mogli voziti. 

Ovaj incident, kako ističe Reuters, naglašava ranjivost električnih vozila u ekstremnim vremenskim uvjetima. Tesla preporučuje održavanje baterije iznad 20 posto kada vozilo nije uključeno u struju, kako bi se smanjio utjecaj niskih temperatura na bateriju.

U Chicagu su temperature, inače, u to vrijeme pale na minus 18 stupnjeva Celzijusa.

VIDEO Hladno vrijeme zadaje probleme vlasnicima Tesle u Chicagu

Komentara 7

PM
Pionir_Mali
17:19 18.01.2024.

Te baterije na kotačima su čisti promašaj..🤣🤣

DU
Deleted user
18:04 18.01.2024.

Kako može baterija na-18 ganjati i grijati auto ? Isto po ljeti treba ganjati klimu i motor. Ma nema šanse na duži rok. Hibridi su u redu ali potpuno baterijski ne.

GN
gnoj
17:47 18.01.2024.

Skup i kada bi najviše trebao beskoristan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije