Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 600 mrtvih

VIDEO Pogledajte snimke strave iz Maroka: Ljudi bježe u panici, posvuda ruševine

Foto: Reuters, Twitter
1/20
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.09.2023.
u 10:56

Stanovnici Marakeša, najbližeg velikog grada epicentru, rekli su da su se neke zgrade srušile u starom gradu, mjestu UNESCO-ove svjetske baštine

Snažan potres pogodio je marokanske planine Visoki Atlas kasno u petak, usmrtivši najmanje 632 ljudi, uništivši zgrade i natjeravši stanovnike velikih gradova u bijeg iz svojih domova, izvijestila je državna televizija. Broj ozlijeđenih iznosi 329, izvijestili su državni mediji u subotu, pozivajući se na podatke ministarstva unutarnjih poslova. Lokalni dužnosnik ranije je rekao da je većina smrtnih slučajeva u planinskim područjima do kojih je teško doći.

Stanovnici Marakeša, najbližeg velikog grada epicentru, rekli su da su se neke zgrade srušile u starom gradu, mjestu UNESCO-ove svjetske baštine. Lokalna televizija prikazala je slike srušenog minareta džamije s krhotinama koje leže na smrskanim automobilima. Videosnimke koje su podijeljene na društvenim mrežama neposredno nakon potresa, prikazuju ljude kako u strahu istrčavaju iz trgovačkog centra, restorana i stambenih zgrada i okupljaju se vani. U nastavku donosimo snimke koje prikazuju razmjere katastrofe. 

Tijek događaja pratite OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije