Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORD ODNIO POBJEDU

VIDEO Snimka koja je posramila novi Cybertruck Elona Muska: Zapeo na snijegu pa ga izvlačila - konkurencija

Ford izvlači Cybertruck
Screenshot/Twitter
18.12.2023.
u 09:44

Milijarder i investitor Elon Musk predstavio je 1. prosinca, uz veliku pompu, Cybertruck, električni pick-up futurističkog dizajna svoje tvrtke Tesla, za koje je već stiglo milijun rezervacija.

Američki milijarder Elon Musk početkom prosinca konačno je predstavio svoju verziju kamioneta (pick-up truck). Od tada je Tesla Cybertruck predmet rasprave korisnika društvenih mreža, a sada je vozilo još jednom postalo viralno na mrežama.

Prošlog tjedna, naime, na mrežama je objavljen video na kojemu se vidi kako je Tesla Cybertruck imao problema na snježnom brdu, a u pomoć mu je pritekla ni više ni manje nego - konkurencija, odnosno Fordov pick-up truck F-150.

Izvršni direktor Forda Jim Farley oglasio se na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter, kako bi pojasnio da video Cybertruckovih poteškoća u vožnji izvan ceste nije marketinški trik njegove tvrtke. - Drago mi je da je Fordov vlasnik bio tu da pomogne - napisao je na X-u.

Podsjetimo, milijarder i investitor Elon Musk predstavio je 1. prosinca, uz veliku pompu, Cybertruck, električni pick-up futurističkog dizajna svoje tvrtke Tesla, za koje je već stiglo milijun rezervacija.

VEZANI ČLANCI:

Cybertruck je križanac između modela iz filma "Blade Runner" (1982.) i modela "Wet Nellie", amfibije viđene u filmu "Špijun koji me volio", rekao je tada Elon Musk. - Bolji je od pick-upa i bolji od sportskog vozila, on je sve u jednom - opisao je vlasnik ne štedeći na hvalama performansi svog vozila. 

Musk je priredio velik spektakl za promociju: pucanje iz strojnice na vrata vozila koje nije ostavilo rupe, utrka s Porscheom 911 (u kojoj je pobijedio), vuča građevinskog stroja ili raketnog reaktora. Međutim, tržište električnih pick-up vozila već je konkurentno i na njemu će se Muskovo vozilo morati boriti s modelima konstruktora kao što su Rivain, General Motors ili Ford.

Prije nešto više od 18 mjeseci Ford je predstavio F-150 Lightning, električnu verziju svog najprodavanijeg vozila u Sjedinjenim Državama. Američko tržište jako cijeni pick-up vozila i na njemu konstruktori ubiru najveće marže. 

Temeljni model Cybertrucka prodaje se po cijeni od 60.990 dolara, znatno više od F-150 Lighhtninga, koje se može kupiti za 50.000 dolara. Tesla sada predlaže i dvije skuplje varijante: prvu za 79.990 dolara, a drugu za 99.990 dolara i ta najskuplja može dosegnuti 210 km/h, ima autonomiju vožnje 515 km te kapacitet vuče od 5 tona. 

VIDEO Izbori u Srbiji

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
23:04 18.12.2023.

Možda je točno da Tesla ima milion rezervacija ( koje ne znače i sigurnu prodaju istih ) , ali je točno i to da na US trźištu ima preko 100000 neprodatih EV koji čekaju kupce. Vrijeme koje EV čekaju kupce je duplo duže od vremena za benzinske/dizel vozila. Mnogi se slažu sa mišljenjem da su EV kupili entuziasti te da nema novih realističnijih kupaca za ova vozila.

BE
Beyonder
10:48 18.12.2023.

Pa je svojedobno Dacia Duster izvlačila testne Porsche Cayenne iz saharskog pijeska pa nikome ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije