Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSI OPTUŽILI KIJEV

VIDEO Šire se snimke napada dronova kamikaza na ciljeve udaljene 60 km od središta Moskve

Napad na dronovima na Moskvu
Foto: telegram
1/5
04.07.2023.
u 11:53

Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je napade pet dronova. Dronovi su pali u polje u blizini prigradskog naselja Valuevo, nedaleko od zračne luke Vnukovo.

Dronovi kamikaze napali su ciljeve udaljene tek 60-ak kilometara od Moskve. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je kako je napad pokušan na Novu Moskvu i Moskovsku regiju. Zbog toga je morao biti prekinut promet na jednom od četiri aerodroma koji se nalaze na širem području Moskve.

Video: Napad dronovima nadomak Moskve

"U ovom trenutku, napadi su odbijeni protuzračnom obranom, sve otkrivene bespilotne letjelice eliminirane su. Iz sigurnosnih razloga neki su letovi privremeno preusmjereni sa zračne luke Vnukovo. U 8 sati ukinuta su ograničenja letova u području zračne luke Vnukovo. Nema izvještaja o žrtvama ili ozlijeđenima, a hitne su službe na terenu", rekao je Sobjanin.

VEZANI ČLANCI: 

Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je napade pet dronova. Dronovi su pali u polje u blizini prigradskog naselja Valuevo, nedaleko od zračne luke Vnukovo.

“Jutros je spriječen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad s pet bespilotnih letjelica na objekte u Podmoskovlju i Novoj Moskvi. Sustavi protuzračne obrane uništili su četiri ukrajinske bespilotne letjelice na području Nove Moskve. Još jedna bespilotna letjelica potisnuta je sredstvima elektroničkog ratovanja i srušena na području Odintsovskog okruga Moskovske regije. Uslijed osujećenog terorističkog napada nije bilo žrtava ni materijalne štete",  priopćenje je ruskog Ministarstva obrane na njihovu telegram kanalu.

GALERIJA Žestoke borbe na ukrajinskoj bojišnici, teška situacija kod Bahmuta

Napad na dronovima na Moskvu
1/8

Lokalni mediji javljaju kako su dronovi pokušali napasti vojne objekte ne tom području, a neki javljaju kako je jedan dron ipak pogodio upravnu zgradu na području jednog od vojnih objekata u Kubinki, 60 km od Moskve. No nijedan od navoda s ruske strane ne može se nezavisno provjeriti.

VEZANI ČLANCI:

Ukrajinski i ruski kanali na Telegramu prenose videosnimke rada protuzračne obrane te požar na jednom objektu, no službeno se ukrajinska strana nije očitovala o ovom događaju. I inače ukrajinski dužnosnici rijetko se očituju o napadima unutar ruskog teritorija.

Komentara 11

NI
Nipos66
12:15 04.07.2023.

Ako može i mora Kijev u skloništa zašto ne bi morala malo u skloništa i Moskva. Slava Ukrajini...

Avatar Dars
Dars
12:39 04.07.2023.

Rusiji treba početi vraćati istom mjerom.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
12:41 04.07.2023.

Gori vatra...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije