Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorili ga

VIDEO Rusi ne vjeruju u pobjedu u Ukrajini? 'Predlažem mirovne pregovore da bi se zaustavio rat'

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters
1/4
12.09.2022.
u 11:44

Bivši zastupnik u državnoj Dumi Boris Nadezhdin smatra da se jaka ukrajinska vojska koju podržavaju najmoćnije države uspješno suprotstavila ruskoj vojsci. “Predlažem mirovne pregovore da bi se zaustavio rat.”

Novinarka, kolumnistica The Daily Beasta i ruska medijska analitičarka Julia Davis objavila je isječak s ruske televizije u kojem gosti komentiraju invaziju na Ukrajinu. Izrazito je zanimljivo da gosti navode kako je ruska pobjeda nemoguća.

Jedan od gostiju u emisiji, bivši zastupnik u državnoj Dumi Boris Nadezhdin tvrdi da su neki ljudi uvjerili ruskog predsjednika Vladimira Putina da će rat u Ukrajini brzo završiti ruskom pobjedom, što se pokazalo netočnim.

“Ljudi koji su uvjerili Putina da će specijalna vojna operacija biti brza i učinkovita, da nećemo ubijati civile, oni su nam smjestili. Netko mu je rekao da će se Ukrajinci predati, da će pobjeći”, kazao je Nadezhdin. ''Sad smo u situaciji da moramo shvatiti kako je apsolutno nemoguće pobijediti Ukrajinu koristeći se ovim resursima i metodama iz kolonijalnog rata. Ovakvima kakvima se Rusija koristi tako da upotrebljava plaćenike, da se ne provodi mobilizacija”, dodao je.

Nadezhdin smatra da se jaka ukrajinska vojska koju podržavaju najmoćnije države uspješno suprotstavila ruskoj vojsci. “Predlažem mirovne pregovore da bi se zaustavio rat.”

Sergey Mironov, zastupnik u državnoj Dumi, kaže da pregovora ne može biti dok ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski provodi “nacistički režim”. Nadezhdin mu odgovara kako je onda potrebno pokrenuti sveopći rat i potpunu vojnu mobilizaciju ili se treba povući iz Ukrajine. Mironov citira predsjednika Rusije Vladimira Putina koji je u jednom trenutku rekao da “nismo još ni počeli”, sugerirajući da Rusija ima još snage za borbu.

Politički stručnjak Viktor Olevich pita se što se onda čeka. “Kažete da sve ide po planu. Vjerujete li stvarno u to da je prije šest mjeseci plan bio da se povlačimo i odbijamo protunapad kod Harkiva, da ne možemo zauzeti ni Harkiv ni Balakliju?”

Mironov se pravda i ističe kako treba imati na umu da se bore i protiv NATO-a. “Rat je rat, ne može se sve predvidjeti, ali moramo nastaviti dok pobjeda ne bude naša.”

Alexander Kazakov, također zastupnik u Dumi, upozorio je Nadezhdina da pazi što govori jer je nedopustivo spominjati metode kolonijalnog rata. “Na putu je globalni rat, ovo je samo djelić”, kazao je Kazakov.

“Nadam se da globalni rat neće početi, ali ako počne, ravnoteža moći neće biti na našoj strani”, odlučno mu je odgovorio Nadezhdin.

Politički komentator Alexei Timofeev osvrnuo se na izjave nekih ruskih stručnjaka koji su na početku invazije govorili da će Ukrajinci s veseljem dočekati Ruse. “Sad vidimo da nije tako. Stanovnici Odese nisu grlili ruske vojnike”, kazao je i dodao kako ''ne možemo očekivati da nas Ukrajinci prihvate ako kažemo da njihova nacija ne postoji”, prenosi N1.

Na upit koliko će rat trajati, Kazakov je odgovorio: “Koliko god bude trebalo''. ''Znači li to da će moje 10-godišnje dijete dobiti priliku da se bori u ratu?!” odgovorio je Nadezhdin.

Video: Ukrajinci sve više napreduju

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Hazl113
Hazl113
13:39 12.09.2022.

Zaustaviti rat? Tako jednostavno. Neka najprije povuju svoje okupacijeke trupe iz Ukraine na međunarodno priznate granice. E potom idu pregovori i razgovor o ratnoj odšteti i svemu ostalom. Tek tada se može govorit o postupnom ukidanju sankcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije