Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE POTPUNO NEBITNO'

VIDEO Plenković: Ako je Macron u kraćem razdoblju promijenio 67 ministra, mogu i ja 30

Zagreb: Andrej Plenković sudjelovao je na XVII. Općem Saboru Mladeži Hrvatske demokratske zajednice
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
16.12.2023.
u 14:33

Na novinarsko pitanje je li Habijan, koji je iz Varaždina, izabran po regionalnom ključu, Plenković je  rekao kako bi bio izabran bez obzira na to

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu da će novog ministra gospodarstva Damira Habijana predstaviti na sastanku koalicijske većine u ponedjeljak u 13 sati, a zatim na Predsjedništvu HDZ-a u 14 sati, naglasivši da je Habijan iskusan političar i vrlo aktivan saborski zastupnik. Premijer Andrej Plenković potvrdio je novinarima kako će predsjedniku Hrvatskog sabora Jandrokoviću uputi pismo da sazove izvanrednu saborsku sjednicu u srijedu, te da će biti i sjednica nadležnog Odbora. U izjavi novinarima nakon Općeg sabora Mladeži HDZ-a premijer Plenković izrazio je uvjerenost da ćemo nakon toga imati novog ministra gospodarstva i održivog razvoja.

Napomenuo je kako je već obavio konzultacije s parlamentarnom većinom, svi će ga podržati i to je stvar samo tehničkog prolaska kroz raspravu i glasanja. Upitan što novi ministar gospodarstva može učiniti u idućih nekoliko mjeseci do izbora, premijer je odgovorio kako može činiti isto što i svaki drugi ministar. "Raditi ono što je programu Vlade i na zadaćama Ministarstva, to je ogroman portfelj u kojem ima jako puno posla i radit će kao dio tima", dodao je.  

Na medijske opaske o broju bivših ministara, premijer Plenković je rekao kako je, primjerice, francuski premijer u kraćem razdoblju promijenio  67 ministara, a može i on 30. Naglasio je da je to potpuno nebitno, i ne uvažava u obzir dinamiku vremena, interakciju, želje niza aktera da nađu neki problem. Nabrojio je i cijeli niz Vladinih uspjeha u mandatu. Premijer je naglasio da Vlada sa svojim koalicijskim partnerima stoji stabilno i čvrsto te je dogovor o  novom  ministru trajao vrlo kratko, jer je stupanj međusobnog povjerenja vrlo visok.

POVEZANI ČLANCI:

Na novinarsko pitanje je li Habijan, koji je iz Varaždina, izabran po regionalnom ključu, Plenković je rekao kako bi bio izabran bez obzira na to.

Habijan došao u fazu kada može odigrati i utakmicu u izvršnoj vlasti

Dodao je da je Damir Habijan vrlo aktivan saborski zastupnik, pravnik i odvjetnik, razumije se u korporativno pravo, ekonomiju, predsjednik je varaždinskog HDZ-a već sedam godina, bio je i predsjednik Gradskog vijeća. 

"Zreo je i došao u fazu kada može odigrati i utakmicu u izvršnoj vlasti, a to je ujedno i sjajna poruka za sjeverozapad Hrvatske i Varaždinsku županiju", dodao je premijer Plenković. Na pitanje je li to Habijan shvatio kao naredbu ili nagradu, Plenković je odgovorio kako je on to shvatio kao priliku, jer postati ministar nije tek tako. 

POVEZANI ČLANCI:

Na upit što je s raspuštanjem Sabora premijer je kratko dogovorio - 'ništa'. Vezano uz financiranje buduće izborne kampanje HDZ-a Plenković je rekao da su u stranci štedljivi, odgovorno upravljaju novcem i neće imati neplaćenih računa. 

Novinar izbrifiran od savjetnika daje informaciju Mostu

Što se tiče afere Mreža, rekao je kako je novinar izbrifiran od savjetnika (u ministarstvu Lovrinčevića),  daje informaciju Mostu, odnosno njihovom zastupniku Nikoli Grmoji koji, pak, kaže - usmjerit ću to na Plenkovića.  U toj aferi netko, tko je dobio poziciju u Ministarstvu gospodarstva kao savjetnik, koruptivnim djelom u pokušaju, prema medijima otvara prostor oporbi da neargumentirano "pljuca" njega kako premijera, dodao je Plenković.

Oporbena stranka te polu informacije koristi za neutemeljeni napad na premijera i aferu želi "pripisati HDZ-u koji je meta i žrtva" i usmjerena je protiv Vlade, rekao je  Plenković. Odbacio je tvrdnje na ima utjecaj na medije. Vezano uz suzbijanje afričke svinjske kuge najavio je kako će se od idućeg tjedna tjedna omogućiti svinjokolje tamo gdje to do sada nije bilo, kao i trženje svježim mesom uz više od 30 milijuna eura kompenzacije svinjogojcima i poljoprivrednicima. 

>> VIDEO On će biti novi ministar: Ima BMW, stan, dva kredita... Na internetu dobiva 'svakakve poruke'

Komentara 67

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
14:57 16.12.2023.

Ti možeš što hoćeš, rekao si. Stavljat bezveznjake, lopine, muljatore i mijenjat ih ko čarape, kupovat zastupnike, medije, ankete, bahatit se, vrijeđat, lagat, krast od referenduma do... Ali ne možeš dokle hoćeš.

Avatar Crni labud
Crni labud
15:06 16.12.2023.

Multikulti AP i liberalni Macron ruku pod ruku s ministrima i migrantima. Neopisiva sreća obuzela je AP-a kad je njegov liberalni prijatelj tijesno pobijedio desničarku Le Pen. Njegov drug i uzor.

22
224
14:47 16.12.2023.

Ako Francuska ima 17 puta više stanovnika (68 milijuna) od Hrvatske (4 milijuna), po toj ligici bi (17x30) naš premijer da imamo toliko stanovnika legitimno mogao promjeniti 510 ministara......Mašala!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije