Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Objavljena nova snimka uništavanja najskupljeg ruskog tenka: Razorila ga je jeftina raketa

Screenshot
10.05.2022.
u 19:35

Snimku uništavanja najsuvremenijeg ruskog tenka objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane, a uništio ga je raketni bacač švedske proizvodnje koji košta svega 18.500 funti, odnosno oko 160 tisuća kuna.

Objavljene su nove snimke na kojima se vidi kako ukrajinske snage uništavaju moćni ruski tenk T-90M vrijedan čak četiri milijuna funti, odnosno oko 35 milijuna kuna. 

Snimku uništavanja najsuvremenijeg ruskog tenka objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane, a uništio ga je raketni bacač švedske proizvodnje koji košta svega 18.500 funti, odnosno oko 160 tisuća kuna. 

- Ponos ruske tenkovske industrije uništio je švedski ručni protutenkovski bacač granata Carl Gustaf. Zahvaljujemo švedskom narodu i kralju na pomoći - objavilo je ukrajinsko ministarstvo. 

 

Ruski tenk uništen je u blizini Staryi Saltiva, naselja u oblasti Hakriva prošloga tjedna. 

Inače, danas je 76. dan od početka ruske invazije na Ukrajinu. Jučer je u Rusiji obilježen Dan pobjede, a predsjednik Vladimir Putin u govoru je poručio da je "specijalna vojna operacija", kako Rusija naziva invaziju na Ukrajinu, bila potrebna i pravodobna mjera te je jedina ispravna odluka.  Ukrajinske vlasti potvrdile su da je sinoć došlo do raketnog napada na Odesu. Iz centra grada začule su se tri snažne eksplozije. Kako je naveo Sergey Bratchuk, glasnogovornik regionalne vojne uprave Odese, Rusi su koristili hipersonične rakete.

Više o ratu u Ukrajini čitajte ovdje. 

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
20:09 10.05.2022.

Moderno oružje s zapada jednostavno je predominantno za zastarjelu rusku tehnologiju.

BP
Besposlen pop
20:00 10.05.2022.

Treba Ukrajincima maksimalno pomagati kako bi uništili što više ruskog ratnog stroja. Dogodine u Novosibirsku!

FA
fake
20:32 10.05.2022.

Sivi medo i milanče na aparatima. Slava Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije