Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNA GEOPOLITIČKA TOČKA

Što tisuće ruskih vojnika radi na otočju u Pacifiku? Ovdje se lome interesi najvećih sila, a 2. svjetski rat još nije završen!

10.05.2022.
u 18:34

Rusija i Japan jedine su preostale države iz 2. svjetskog rata koje do danas nisu potpisale mirovni sporazum i tako i formalno okončale međusobni ratni sukob. A koplja se između te dvije zemlje, koje i inače tradicionalno već desetljećima nisu u dobrim odnosima, lome oko Kurila, otočja na krajnjem sjevernu tzv. Pacifičkog vatrenog prstena koje se u dužini od 1150 kilometara proteže između najsjevernijeg japanskog otoka Hokaida i ruskog poluotoka Kamčatke. Kurili se sastoje od 56 otoka od kojih je nastanjeno njih tek osam, a Japan i Rusija spore se oko četiri najjužnija otoka, osnosno područja koje Japanci nazivaju Sjevernim teritorijem, a Rusija Južnim Kurilima.

Komentara 2

MH
Max.hr
18:10 10.05.2022.

Super,tamo ne ide specijalna operacija.Pa rat je.

VO
vorda400
21:10 11.05.2022.

Inače po zločinima u drugom svijetskom ratu Japanci su bili posebno okrutni prema svemu što hoda Tak da su zaslužili one dvije atomske bombe ali to ih je spasilo od ruske invazije na sjeverne otoke dok bi Amerikanci zauzeli južne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?