Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐEN KRAJ AKCIJE

VIDEO Nevjerojatne snimke detonacije u Rijeci: Mina uspješno neutralizirana

Detonacija mine u Rijeci
Foto: PU primorsko-goranska, Stožer CZ Grada Rijeke
1/16
Autori: Dora Taslak, Hina
19.03.2023.
u 14:19

"Svi uključeni u akciju zahvaljuju se građanima suradnji i razumijevanju", ističe Policijska uprava primorsko-goranska.

Uspješno je neutralizirana mina zaostala iz Drugog svjetskog rata koja je pronađena u riječkoj luci, potvrdila je Policijska uprava primorsko-goranska. Kako ističu iz policije, akcija je prošla u skladu s planiranim te je zvukom sirene u 13.45 sati označen njezin završetak. "Svi uključeni u akciju zahvaljuju se građanima suradnji i razumijevanju", ističe Policijska uprava primorsko-goranska.

Zvuk sirene kojim je označen prestanak opasnosti ujedno je označio i prestanak zabrane boravka u "crvenoj zoni" smještenoj uz riječku luku te se stanari tog područja koji su evakuirani jučer u 22 sata polako vraćaju svojim domovima. U 15 sati normalizirat će se i promet središtem grada. U nastavku donosimo snimke detonacije mine.

Podsjetimo, akcija je počela jutros u šest sati i devet minuta kada su se u Rijeci oglasile sirene početka opasnosti, a minu su za tegljenje pripremili ronioci specijalne policije MUP-a.

Osim što su uoči akcije evakuirani stanari, u "crvenoj zoni“ neposredne opasnosti oko riječke luke obustavljen je sav cestovni, željeznički, zračni i pomorski promet, zatvoreni su svi gospodarski objekti, a zatvoreni su i izmješteni željeznički i autobusni kolodvor. 

Cestovni promet u središtu Rijeke odvijao se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama: Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma.

Otkriće mine

Protubrodska mina iz Drugog svjetskog rata otkrivena je na morskom dnu u riječkoj luci tijekom infrastrukturnih radova potkraj lipnja, a dijelom je bila ukopana u muljevito dno.

Detonacija mine u Rijeci
1/14

Zbog karakteristika i lokacije na kojoj je pronađena, minu nije bilo moguće uništiti na mjestu pronalaska pa je izrađen plan izmještanja i neutralizacije.

Akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinirao je Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko–goranskom i drugim službama, a u akciji su sudjelovali i pripadnici Hrvatske vojske koji su sustavom bespilotnih letjelica nadzirali cestovne i plovne puteve koje je prema sigurnosnim zonama odredio MUP.

Ključne riječi

Komentara 16

ZI
Zir
17:27 19.03.2023.

A zašto su nevjerovatne snimke???

KO
komentant
17:04 19.03.2023.

Evakuirali pola županije,angažirali sve moguće službe kao da će od explozije biti porušeno pola Rijeke ili izazvati tsunami koji će napraviti opći potop a ono igračka zaostala iz II W. rata. nastranu pmor svega živog u tom području. sramota. koji stručnjaci.

JF
Jure_Francetić
15:43 19.03.2023.

Bolje da smo ju poslali Ukrajincima da je oni negdje bace i pametnije iskoriste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije