Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM SLOŽENE AKCIJE

VIDEO Riječani ozbiljno shvatili upozorenja: 'Mina nikada ne spava. Treba biti oprezan'

Akcija u Rijeci
Foto: Snježana Bičak
1/19
19.03.2023.
u 10:28

"Riječani i svi gosti u Rijeci su odgovorno i disciplinirano shvatili upozorenja koja su im zadnjih nekoliko dana upućena", izvijestila je novinarka Večernjeg lista Snježana Bičak koja se uživo javila iz Rijeke gdje traje akcija izmještanja mine zaostale iz Drugog svjetskog rata

Zvukom sirene, jutros u 06.09 sati, označen je početak akcije izmještanja mine zaostale iz Drugog svjetskog rata koja se nalazi u riječkoj luci, a potom i njezine neutralizacije, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska te dodala kako se akcija "za sada odvija po planu". Iz Rijeke se uživo javila novinarka Večernjeg lista Snježana Bičak. Kako je istaknula, ako akcija prođe u redu, građani će se tijekom poslijepodneva moći vratiti u centar grada. 

"Građani Rijeke doista poštuju preporuke Stožera civilne zaštite. Kada smo ušli u Rijeku i vozili se prema centru, onoliko koliko su nam mjere sigurnosti dopuštale, doista nije bilo prometa. Gotovo da i nema vozila po cesti, a građani koji se šetaju u manjini su i poštuju sigurnosne mjere. Drugim riječima, šetaju dijelovima grada koji su za to dozvoljeni", navodi.

Lijepo vrijeme, dodaje, pomaže djelatnicima službi koje su uključene u veliku akciju. 

"Ono što smo uspjeli od djelatnika Stožera do sada čuti, veći i najriskantniji dio ove složene akcije zapravo je već odrađen. Ronioci pirotehničari ranom zorom su zaronili i došli do mine te je prikačili na brod koji je u ovom trenutku tegli na dovoljno veliku udaljenost kako bi je stručnjaci mogli deaktivirati. Iako je Stožer naveo kako će akcija biti gotova oko 22 sata, ako sve bude u redu, akcija bi mogla biti gotova i ranije", izvještava Bičak.

Na ulicama, napominje, nema građana, a osobe koje susreće su pripadnici Stožera civilne zaštite ili policije.

"Riječani i svi gosti u Rijeci su odgovorno i disciplinirano shvatili upozorenja koja su im zadnjih nekoliko dana upućena", zaključuje.

Akcija u Rijeci
1/14

Riječani čekaju da sirene oglase prestanak opće opasnosti te da budu sigurni da se mogu vratiti u centar grada. Jedan je gospodin istaknuo kako su svi građani na vrijeme bili obaviješteni o provođenju akcije i svim pravilima. "Danima su pričali o tome", istaknuo je te se osvrnuo na pronalaženja mina. 

"Nije baš često, ali ima ih od bombardiranja Rijeke 1945. Vjerojatno ih ima još", kazao je.

"Bolje osigurati, nego ne. U svakom slučaju bolje da su osigurali, nego da se nešto desi", navodi o evakuaciji i pravilima te potvrđuje kako su svi ozbiljno shvatili upozorenja. 

Drugi se gospodin s njime složio. "Mina nikada ne spava. Treba biti oprezan i ljudi koji s time rade znaju kako raditi i što treba. Bolje mjere predostrožnosti tako da se nešto ne bi dogodilo. Mjere su u redu, po meni", istaknuo je te naveo kako pretpostavlja da će akcija biti gotova i prije nego što se prvotno predviđalo. 

Komentara 2

LJ
ljeto90
11:27 19.03.2023.

Od svega se radi senzacija??? Kao da je atomska?

JO
jocoudriga
11:26 19.03.2023.

Smrdljiva noga ne dolazi sama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije