Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno prijepodne

VIDEO Krstičević izgubio živce u Saboru. Bacio maketu aviona na pod

Foto: Sabor TV
1/5
16.01.2019.
u 14:16

Ministar obrane Damir Krstičević istrgnuo je jednu kutiju iz ruke Vidoviću i bacio je

Danas je u Saboru vrlo burno. Oporba pitanjima rešeta premijera Andreja Plenkovića i ministre. Jedna od tema je i propala nabava borbenih zrakoplova.

SDP-ov Franko Vidović nakon premijerova izlaganja oko propale kupnje aviona donio je Plenkoviću i ministru obrane Damiru Krstičeviću makete aviona u kutijama (Plenkoviću je uručio model F-14 Tomcat - iz filma Top Gun). Prilikom uručivanja, ministar Krstičević istrgnuo je jednu kutiju (makete F-15 E) iz ruke Vidoviću i bacio je. Kasnije je Vidović otkrio da je modele izabrao prema preporuci stranačkog kolege Marasa.

Pogledajte video: Krstičević bacio maketu aviona na pod

Također danas je na aktualnom prijepodnevu zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pitao je ministra Krstičevića o propaloj nabavi borbenih zrakoplova. "Hoćete li tražiti službenu ispriku i odštetu od Izraela?" upitao je.

"Ova Vlada od početka se uhvatila u koštac s tim teškim pitanjem. Izrael je dao predodobrenje. To je bila njihova obveza. Oni su imali obavezu da na osnovu predodobrenja dobiju konačno odobrenje. Rekli su da nisu uspjeli dobiti novo odobrenje", rekao je Krstičević. "Nikakav ugovor nije potpisan niti je napravljena financijska šteta. Vodili smo proces sustavno, transparentno. Hrvatska nije kriva i ovaj posao vodili su najkompetentniji ljudi", rekao je. "Nisam zadovoljan odgovorom. Nisam dobio konkretan odgovor", rekao je Sinčić. "Tražim vašu moralnu, političku, vojnu i kaznenu odgovornost", dodao je.

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras također se dotaknuo aviona, pa je u Saboru pokazao papirnati aviončić.

Pogledajte video: 'Marasov F-16' u Saboru

Žao mi je zbog reakcije ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, kojeg poštujem kao zapovjednika i vojnika, ali u Saboru smo svi kolege i svi smo jednaki, prva je reakcija SDP-ova zastupnika Franka Vidovića.

"Nije mi bila namjera isprovocirati ga jer to što sam mu darovao makete bila je šala, a kao šalu je sve shvatio i premijer. No, ministrove reakcije neka govore same za sebe", rekao je Vidović novinarima neposredno nakon svog performansa

Ključne riječi

Komentara 354

Avatar stac
stac
14:28 16.01.2019.

Kud ovo vodi prvo su svi bili protiv aviona sad kad je propalo sa avionima sad im je krivo sto nisu kupiti... pa ti budi normalan

VB
vbk
14:21 16.01.2019.

Franko je obična pijančina.

Avatar VinkoL
VinkoL
14:21 16.01.2019.

Ovi komunisti samo znaju lupetati, vrijeđati, provocirati... nikad od postojanja nisu dali neki konkretan i koristan prijedlog, samo septička.... Njihov stil, još od idola im broza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije