Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROK JOŠ NEPOZNAT

VIDEO Izbio veliki požar u luci u Bejrutu, prije mjesec dana eksplozija je tamo odnijela 200 života

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
1/4
10.09.2020.
u 14:00

Požar je izbio u "duty free" zoni luke, a gusti dim uzdigao se iznad grada. Vojni izvor rekao je da još nije poznat uzrok požara.

Trgovinu uljem i gumama u bejrutskoj luci zahvatio je veliki požar u četvrtak, otkrio je vojni izvor, samo mjesec dana nakon masovne eksplozije koja je opustošila luku i okolno stambeno područje libanonske prijestolnice. 

Požar je izbio u "duty free" zoni luke, a gusti dim uzdigao se iznad grada. Vojni izvor rekao je da još nije poznat uzrok požara

Vatrogasci pokušavaju ugasiti požar u bejrutskoj luci u kojoj su u eksploziji 4. kolovoza uništena skladišta i betonski silosi.

U eksploziji koja je u kolovozu potresla libanonski glavni grad Bejrut poginulo je više od 200 ljudi. Deseci se smatraju nestalima. Eksplozija se tada dogodila zbog 2750 tona amonijevog nitrata koji je bio nepropisno uskladišten u bejrutskoj luci šest godina.

Libanon se i prije eksplozije nalazio u ozbiljnoj ekonomskoj krizi, a veliki dio stanovništva živio je u siromaštvu i gladi. UN-ove agencije već su ranije upozorile da bi moglo doći do humanitarne krize ako se Libanonu ne dostavi pomoć u obliku lijekova i hrane.

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Nakon eksplozije u gradu je došlo do nereda koji su trajali danima.

Komentara 1

HO
homophob
16:07 10.09.2020.

Zalosno je kada nekim ljudima politika dolazi prije dobrobiti naroda! Vizantinaca ima svuda, raznih su religija ali motivi su im uvijek isti: osobna dobit, hegemonija jedne grupe nad svim ostalim u okruzenju (regionu).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije