Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OZLIJEĐENIH

VIDEO Englesku poharala oluja Gerrit: Uništene zgrade i počupana stabla na svakom koraku

Damage is seen on the roofs of a row of terraced house after Storm Gerrit hit the country in Stalybridge
Foto: Phil Noble/REUTERS
1/4
28.12.2023.
u 13:20

Policija je nakon oluje proglasila veliki incident zbog težine štete i potencijalnog rizika za javnu sigurnost.

Nakon oluje Gerrit, koja je u srijedu navečer poharala Ujedinjeno Kraljevstvo, tisuće ljudi ostale su jutros bez struje. Oluja je prouzročila veliku štetu u Manchesteru, a tijekom noći evakuirano je oko 100 domova, izvještava BBC. Srećom, nema izvješća o ozlijeđenima, ali šteta je ogromna, dodaje se.

Policija je nakon oluje proglasila veliki incident zbog težine štete i potencijalnog rizika za javnu sigurnost. 

- Ovaj je incident nedvojbeno utjecao na brojne ljude, mnogi su stanovnici raseljeni sa svojih posjeda tijekom noći. Naš najveći prioritet je zaštita ljudi, zbog čega savjetujemo onima koji su raseljeni da se ne vraćaju niti ulaze u svoje domove koji su znatno oštećeni dok ih ne procijene građevinski inženjeri - rekao je šef vatrogasaca.

Oluja Gerrit također je donijela poplave i poremetila putovanja u drugim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva, a najteže pogođeno područje je Škotska.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Iznenada preminuo glazbenik Jurica Popović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije