Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKI ANALITIČAR

VIDEO Damir Jugo: Tomašević nema konkurenta u Zagrebu, a SDP je najveći gubitnik izbora

Damir Jugo
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
16.05.2021.
u 22:13

- Ukupno gledajući SDP je gubitnik. Od stranke koje je bila dominantna u Zagrebu postala je stranka koja se želi ukrcati na vlak Možemo

Večernjakov analitičar i dekan Edward Bernays University Collegea Damir Jugo prokomentirao je rezultate lokalnih izbora u Hrvatskoj.

Tko je najveći gubitnik ovih izbora?

- Na lokalnim izborima su to relativne procjene. No, ukupno gledajući SDP je gubitnik. Od stranke koje je bila dominantna u Zagrebu postala je stranka koja se želi ukrcati na vlak Možemo. Rezultat ispod svake razine za SDP. Osim toga, u mnogim županijama SDP-ovi kandidati nisu konkurentni. Pred tom strankom je izazovno razdoblje i postoji mogućnost da im Možemo otme poziciju lijevo od centra.

A dobitnik?

- Po logici stvari je HDZ pobjednik iako treba biti oprezan s takvim tvrdnjama. Nekoliko stotina glasova u svakom gradu može drastično drugačije interpretirati rezultate izbora. Po županijama HDZ vodi, ali to nije ništa novo.

Drugi krug izbora u Zagrebu?

- Tomašević s ovakvim rezultatom nema konkurenta u drugom krugu. Ako ne napravi nekakav drastičan gaf, već danas može slaviti.

Hoće li Možemo koalirati u Zagrebu?

- Vidjet ćemo je li Možemo homogena ili heterogena politička platforma. Za očekivati je da će i tamo doći do osipanja i razmirica. Dobro je zbog imati nekoga, ali je pitanje što bi taj partner tražio za uzvrat. Jako je puno pitanja. Nekoliko stotina glasova će odlučiti hoće li Možemo imati većinu u Skupštini ili će morati tražiti partnere. No, ovo će biti ogromna promjena u vođenju Zagreba.

>> Cijeli razgovor pogledajte u videu

Ključne riječi

Komentara 8

VI
vidum
08:25 17.05.2021.

Ništa od toga. Škoro je prisegnuo sa "Tako mi Bog pomogao" da sigurno pobjeđuje. Valjda čovjek zna što govori.

DO
doktorica
09:23 17.05.2021.

kako će ovi aktivisti koji znadu samo galamiti po cesti voditi grad,Bože pomozi Zagrebu!

SU
sunce12345
08:26 17.05.2021.

Tko visoko leti,nisko pada....! Najprije bio hercegovac (kažu nije im bio dobar)a sada bi bosanca za gradonačelnika....Nije što je bosanac nego plaćen od Soroša...Potjerali Soroša iz svoje zemlje Izrael,Mađarska,Poljska....a nama svaki ološ dobar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije