Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
minhenski proces

Vice Vukojević: Udba me pratila sve do 1990. godine

vice vukojević
Foto: Boris Ščitar
24.03.2015.
u 21:19

Nakon što je 2007. svjedočio u procesu protiv Krunoslava Pratesa Vukojević je, kaže, lažne optužbe za silovanje

Na sudu u Münchenskom u procesu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića svjedočio je Vice Vukojević, koji je na sud donio opsežnu dokumentaciju kao i svoj dosje iz nekadašnje jugoslavenske Službe državne sigurnosti.

Govorio je o i o Drugom svjetskom ratu, kad se, kako kaže, komunizam i fašizam sručio na hrvatski narod i kad je nestalo 10 posto populacije. Govorio je i o dokumentaciji AVNOJ-a prema kojoj je, kaže, bilo određeno da nema kaznenog djela ako je nešto počinjeno u obrani interesa NOB-a.

Rekao je i kako je 1. općem saboru HDZ-a govorio o žrtvama Bleiburga i križnih puteva te o ubojstvima emigranata među kojima je najteži zločin bilo ubojstvo Brune Bušića. Vukojević kaže i kako je doživio niz progona zbog političkog djelovanja u bivšoj državi, bio je i u zatvoru. Udba ga je, kaže, progonila i pratila od 1959. do 1990. Nakon što je 2007. svjedočio u procesu protiv Krunoslava Pratesa doživio je, kaže, lažne optužbe za silovanje, o tome se pisalo u hrvatskim medijima, što je prema Vukojeviću povezano s njegovim svjedočenjem u slučaju Prates.

Perkovićev branitelj Anto Nobilo kaže kako se o tom spornom slučaju silovanja pisalo još 1999. u Feral Tribuneu i Nacionalu, dakle puno prije Vukojevićeva svjedočenja na sudu u Münchenu. Vukojević će u travnju nastaviti svoj iskaz na sudu.

>>Perkovićeva obrana zove za svjedoka šefa Ine Petra Flekovića

>>Još ne znamo tko je ubio Stjepana Đurekovića

Komentara 97

DR
drugPlenky
21:40 24.03.2015.

Osobito zla žena u svemu tome, kako je naziva Vukojević, bila je Silvana Perica - novinarka Večernjeg lista, koja je, kaže Vukojević, umjesto da izvještava iz Ustavnog suda, izvjestavala o "silovanju". Vukojević podsjeća da "ta ista novinarka, piše i o ovom suđenju

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:37 24.03.2015.

kakva je to ljudina ,,, čak su mu vesna pusić, denis latin i dražen bošnjaković iz hdz-a podmetali silovanje, toliko su ovog čovjeka izmučili a jedini razlog je bio taj što Hrvatsku Vice voli više od sebe

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:40 24.03.2015.

čak ga je jugoslavenski sud obeštetio, rankovićevi panduri su ga oteli i maltretirali 60 dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije