Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
minhenski proces

Perkovićeva obrana zove za svjedoka šefa Ine 
Petra Flekovića

Petar Fleković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.03.2015.
u 18:32

Andrija Drašković trebao je govoriti o tome kako je Perković angažirao Arkana, ali sad kaže kako se ne sjeća što je rekao 2007.

Na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića pred minhenskim sudom svjedočio je Andrija Drašković, osoba poznata srbijanskoj policiji, tamo je odslužio kaznu za ubojstvo, a bio je osumnjičen i za ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana.

Drašković je prije desetak godina kratko živio u Hrvatskoj, ali je tvrdio da se ne skriva nego je u Hrvatskoj kao doma. Drašković je 2007. godine bio uhićen u Njemačkoj po talijanskoj tjeralici, gdje su ga teretili za šverc cigareta. U razgovoru s njemačkim tužiteljima tada je ispričao da bi mogao svjedočiti o ubojstvu Stjepana Đurekovića, jer da je nalog za ubojstvo Perkoviću dao Stane Dolanc, da je Perković angažirao Arkana i Đorđa Božovića Gišku, da ih je Prates informirao kad će Đureković doći u garažu.

Međutim, ispostavilo se danas, kaže Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo, da se Drašković, koji je u vrijeme Đurekovićeva ubojstva imao 17 godina, ne sjeća što je govorio, da je ono što je rekao tužiteljima pročitao u novinama i čuo u kafićima, a da mu je, kako se čini, glavni cilj bio postići da ga Njemačka ne izruči Italiji. Kasnije je u Italiji oslobođen krivnje. Perkovićeva obrana predložila je još jednog svjedoka nakon Slavka Goldsteina, zovu nekadašnjeg direktora Ine i predsjednika Izvršnog vijeća Petra Flekovića.

>> Preokret na suđenju Perkoviću i Mustaču: Sindičić postavio uvjet za svjedočenje

>> Još ne znamo tko je ubio Stjepana Đurekovića

Komentara 14

OB
ObrenM
19:21 23.03.2015.

Kako je pocelo obrana Perkovica ce zvati za svijedoka i upravu vodovoda-gadljivo.

AU
aurora1zn
18:49 23.03.2015.

sve se vrti oko ine onda i za slucaj Sanader Ina je kljuc svih krim aktivnosti zar ne?

ST
stefj
20:45 23.03.2015.

He, he, po svjedocima se može vidjeti tko sve ima veze s UDBA-om i koje pozicije danas drže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije