Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO DETALJE

Verbalni okršaj na sjednici HDZ-a: Prozvali Anušića jer je glasao protiv smjene Tramišak

Zagreb: Članovi HDZ-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
16.01.2023.
u 22:08

Kapulici i Šariću, navodno, smeta što se uopće propituju odluke šefa stranke koji, isticali su, kao premijer ima pravo birati svoje suradnike

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a došlo je, doznajemo, do verbalnog okršaja između šefa HDZ-ove zajednice utemeljitelja Maria Kapulice i potpredsjednika vukovarsko-srijemske organizacije stranke Josipa Šarića s jedne, te potpredsjednika HDZ-a i osječko-baranjskog župana Ivana Anušića s druge strane. Kako prepričavaju naši sugovornici, Kapulica i Šarić prozvali su Anušića jer je u stranci glasao protiv smjene Nataše Tramišak, a zatim to i javno potvrdio.

Dvojcu, navodno, smeta što se uopće propituju odluke šefa stranke koji, isticali su, kao premijer ima pravo birati svoje suradnike. Anušić, pak, nije pristao na tezu da se odluke šefa moraju bespogovorno prihvaćati. Istaknuo je kako HDZ u svom nazivu ima riječ "demokratska", što bi značilo da članovi imaju pravo na vlastiti stav. Šariću je, pak, uzvratio kako je njegova vukovarsko-srijemska organizacija na lokalnim izborima izgubila vlast u svim gradovima i općinama, dok Anušićeva bilježi pobjedu u četiri grada i većini općina u županiji. Kolegama je na nos nabio i činjenicu da je iz njegove izborne jedinice u Sabor ušlo osam zastupnika, što je HDZ-u itekako bilo važno kod sastavljanja parlamentarne većine i vlade, a nije propustio napomenuti ni kako ga je u Predsjedništvo stranke neposredno izabralo članstvo, što kod Kapulice i Šarića nije slučaj. Situaciju je na kraju primirio Andrej Plenković koji, za razliku od Kapulice i Šarića, ne spori Anušiću pravo da se usprotivi odlukama premijera i šefa stranke. Plenković je, kako prepričavaju naši sugovornici, također naglasio kako je HDZ demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo na mišljenje te kako ni osobno nema ništa protiv rasprave. Stranačke kolege pozvao je na jedinstvo, poručujući kako bi oporba rado iskoristila bilo kakve pukotine unutar stranke, a otklonio je i bilo kakvu pomisao da je micanje Tramišak s ministarske funkcije indikator njegova odnosa prema Slavoniji.

Iako je šef HDZ-a ovdje stao u obranu Anušića, s obzirom da su i Kapulica i Šarić njemu odani ljudi teško se oteti dojmu da je čitava stvar imala za cilj da se Anušića isprovocira kako bi učinio neki "nagli pokret" koji bi dodatno poljuljao njegovu poziciju u HDZ-u, ionako načetu činjenicom da je Plenković smijenio njemu blisku ministricu, a da Anušić nije mogao učiniti ništa kako bi je obranio. No, po onom što se može čuti iz Plenkovićeva kruga, o orkestriranom napadu nema ni govora.

VIDEO Bivša ministrica Tramišak: Ja zaista ne mogu reći koji je razlog moje smjene

Komentara 46

DR
drogerasM
22:23 16.01.2023.

Centralni komitet prozvao Anušića jer propituje odluke maršala

BU
Bukva2
22:14 16.01.2023.

Mislim da bi Anušić bio bolji od Plenkovića. Iako sam sebe kompromitira davanjem podrške ovakvom HDZ-u ipak sam dojma sam da ima nešto u njemu. Ok Plenković je najveće kukavičje jaje u povijesti naše politike i smatram ga državnim neprijateljemm broj 1., to ne govorim ja, to govore njegova djela, no svakako je spustio letvicu na dno dna i nikome nije zapravo problem preteći ga. No stvarno mislim da bi Anušić bio dobar predsjednik. Iskreno, nemam pojma o čovjeku, no ono što znam jest da je bio dragovoljac u Domovinskom ratu i na prvoj liniji, za mene to je dovoljno da mu dam priliku. Zašto? Pa odgovor je sasvim logičan - pogledajte Plenkovića i Milanovića, nijedan od njih nije ni primirisao ratu i tako se i ponašaju, sramote nam Domovinu i ponašaju se kao da vode kavanu. Da je bilo drugačije, dakle da su pustili kao znoja, ili ne daj Bože krvi, sasvim je logično da nebi bili takvi. Naravno ne smijemo zaboraviti da oboje imaju jugokomunistički pedigre pogotovo Plenković, a Milanović bi bio odličan predsjednik desnice da nije lobotomiziran i da mu nije ispran mozak isto od jugokomunjara. Unatoč tome što je lobotomiziran Milanović svako toliko ipak pokazuje zdrave znakove državnika. A zamislite kakav bi tek bio da nije lobotomiziran. Anušiću kreni! Iskreno kao domoljub, potpuno sam razočaran današnjim HDZ-om, ali eto samo razmišljam na glas. Hvala.

UL
ulica
22:28 16.01.2023.

gori su nego komunistička partija, hdz treba ukinuti, a hdzove kriminalce zatvoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije