Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traju pregovori

Venezuela suspendirala protjerivanje američkih diplomata na 30 dana

Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
27.01.2019.
u 07:06

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro u srijedu je prekinuo diplomatske odnose s Washingtonom i dao zaposlenicima američkog veleposlanstva rok od tri dana da napuste zemlju

Venezuela je u subotu suspendirala protjerivanje američkih diplomata na 30 dana, a u tom razdoblju bi se trebao postići dogovor o uspostavljanju Ureda za interese SAD-a u toj zemlji.

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro u srijedu je prekinuo diplomatske odnose s Washingtonom i dao zaposlenicima američkog veleposlanstva rok od tri dana da napuste zemlju nakon što je predsjednik Donald Trump priznao oporbenog čelnika Juana Guaida za novog predsjednika te zemlje.

Pogledajte i galeriju Venezuela odbacila ultimatum Europljana: Nitko nam neće određivati rokove

Venezuela
1/6

 

No, sada će preostali američki diplomati moći ostati u veleposlanstvu u Caracasu dok traju pregovori o otvaranju Ureda za interese SAD-a. Ukoliko se u roku od 30 dana ne postigne dogovor, preostalo osoblje američkog veleposlanstva morat će napustiti Venezuelu, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova Venezuele.

Pogledajte i video 200 nestalih u Brazilu nakon puknuća nasipa 


 

Komentara 19

Avatar superhik74
superhik74
18:53 28.01.2019.

Guaido je dobio punih 97 tisuca glasova na izborima dok je Maduro dobio samo 6 miljuna i 400 tisuca pa je po americkoj "logici" (tko manje) i sasvim "logicno" da ovog Guaido-a proglase "predsjednikom" s tako "sirokom podrskom" naroda Venecuele.

XA
xaron
23:40 27.01.2019.

Predsjednik (Trump- kapitalista) za koga pola njegove drzave smatra da je protuzakonito postao predsjednik, trazi smjenu drugog predsjednika (Maduro-komunista) jer je navodno protuzakonito na mjestu predsjednika. Ovo loci na neku politicku komediju iz proslog stoljeca sa poukom : kapitalosti ii komunisti su isti smrad ali sa drugim imenima.

ST
stomugromova
20:30 27.01.2019.

Associated Press :-----------Smjena Madura je isplanirana u inozemstvu-----Prije uličnog prevrata ranije ovog tjedna je Juan Guaidó tajno putovao u SAD, Kolumbiju i Brazil kako bi razgovarao o strategiji oporbe u borbi protiv Madurove vlade, tvrde izvori koje je kontaktirala agencija Associated Press.Koalicija sedam latinoameričkih zemalja, koja je zajedno s Washingtonom odmah priznala Juana Guaidóa kao privremenog predsjednika Venezuele, konsolidirana je tijekom nekoliko tjedana tajnih dijaloga koji su uključivali šifrirane poruke i tajna putovanja lidera oporbe u inozemstvo, otkriva AP, pozivajući se na nekoliko izvora uključenih u ove pregovore. Prema riječima Antonia Ledezme, bivšeg gradonačelnika i bjegunca iz Venecuele, Guaidó je tajno putovao sredinom prosinca u SAD, Kolumbiju i Brazil kako bi dogovorio strategiju oporbe za organiziranje masovnih demonstracija koje su se trebale podudarati s predsjedničkom inauguracijom Nicolása Madura 10. siječnja. Kako ne bi privukao pozornost imigracijskih službenika, zastupnik je Venezuelu napustio kopnenim putem kroz Kolumbiju, potvrdio je još jedan anonimni opozicijski lider.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije