Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvoren u S. Mitrovici

Veljko Marić: Vjerujte, nije lako biti hrvatski branitelj u srpskom zatvoru

Naslovnica
Foto: VL
1/3
25.09.2014.
u 20:50

– Umorio sam se govoreći da za taj zločin nisam kriv, sada je jedino važno da me prebace na odsluženje kazne u Hrvatskoj - kazao je već četiri godine zatočeni Veljko Marić.

Telefonski poziv iz Kazneno-popravnog zavoda Srijemska Mitrovica stigao je u dogovoreno vrijeme. Drukčije nije išlo: molba prije nekoliko mjeseci upućena srpskom ministarstvu pravde za potrebe intervjua Večernjem listu naposljetku je odbijena.

Supruga mu je dostavila broj, javio nam se kad je na njega došao red da iskoristi svoje pravo na 10-minutni poziv. Ne krijući uzbuđenost, Veljko Marić, hrvatski branitelj osuđen na 12 godina za ratni zločin za koji tvrdi da ga nije počinio, odmah je zahvalio na interesu, uvjeren da je od svoje domovine zaboravljen i ostavljen.

“Nisam kriv”

– Umorio sam se govoreći da za taj zločin nisam kriv, sada je jedino važno da me prebace na odsluženje kazne u Hrvatskoj. Vjerujte, nije lako biti hrvatski branitelj u srpskom zatvoru, osim toga bio bih bliže obitelji. Još ne tako davno izručenje je bilo pitanje dana, ali sada je sve utihnulo. Počela su politička prepucavanja preko mojih leđa – kazao je već četiri godine zatočeni Veljko Marić.

Podsjetimo, u pitanju je hrvatski državljanin osuđen za ubojstvo hrvatskog državljanina (civila Petra Slijepčevića) počinjeno 1991. na hrvatskom teritoriju na izdržavanju kazne u – srpskom zatvoru.

>>Što su nam još o boravku u zatvoru i sudskom procesu rekli Veljko Marić i njegova supruga Marijana pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Foto: VLm

>>Veljko Marić premješten u zatvor poluotvorenog tipa

>>Josipović: Zainteresirani smo da Veljko Marić kaznu služi u RH

Komentara 44

AP
apolon
21:09 25.09.2014.

Pogledajte ovu pravnu činjenicu ...Srbija osudila Hrvatskog državljanina za (moguće?) ubojstvo koje se dogodilo na teritoriju Republike Hrvatske a ova vlast šuti i ne reagira!? To je politika regijona!!!ira!? To je politika regijona!!!

PA
patria
21:15 25.09.2014.

Slučaj Veljka Marića je sramota hrvatske države. Vjerujte da ne postoji niti jedna normalna država u svijetu koja bi tako olako tolerirala nekoj drugoj državi takav odnos prema svojim vlastitim državljanima i samoj sebi. Da je hrvatskoj vlasti uistinu imalo stalo do Veljka Marića oni bi već odavno barem pokušali vratiti kući i svojoj obitelji toga od strane srpske države kidnapiranog hrvatskog državljana, ali Veljko Marić je hrvatski branitelj a ne nekakav "zaslužni" udbaš, zar ne.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:39 25.09.2014.

mjenjajmo Marica za Jusipovica i Milanovica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije