Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grubišno polje

Josipović: Zainteresirani smo da Veljko Marić kaznu služi u RH

grubisno polje (1)
Foto: mpn/VLM
1/6
06.05.2013.
u 16:41

Intenzivni su kontakti između našega Ministarstva pravosuđa i Ministarstva pravde Republike Srbije i nadam se da ćemo sukladno međunarodnom pravu naći zadovoljavajuće rješenje, objasnio je Josipović.

Svatko tko je na tako hrabar način sudjelovao u Domovinskom ratu mora imati zasluženo priznanje. Ja ću se u okviru svojih nadležnosti truditi to ispraviti – obećao je predsjednik Ivo Josipović za posjeta Grubišnom Polju na pitanje novinara hoće li uloga tamošnjih branitelja u prvoj uspješnoj vojno-redarstvenoj operaciji Otkos 10 napokon biti valorizirana i medaljom. 

Jedan od grubišnopoljskih branitelja bio je i Veljko Marić koji kaznu od 12 godina zatvora prema pravomoćnoj presudi za ratni zločin u Hrvatskoj služi u Beogradu, a ne u svojoj domovini.

– Presude moramo respektirati, ali zainteresirani samo da kao naš državljanin kaznu služi u Hrvatskoj. Intenzivni su kontakti između našega Ministarstva pravosuđa i Ministarstva pravde Republike Srbije i nadam se da ćemo sukladno međunarodnom pravu naći zadovoljavajuće rješenje – naveo je Josipović.

Za posjeta G. Polju sastao se i s domaćinima gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom i zlatnim i srebrnim paraolimpijcem Darkom Kraljem, koji ga je još lani u ožujku na Hrvatskoj premijeri filma ''Kralj“ pozvao da posjeti Grubišno Polje i njegov Atletski klub osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje.

>>Poslušajte telefonski razgovor Veljka Marića, zatvorenog u Srbiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije