Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARLAMENTARNI IZBORI

Veliko sučeljavanje na HRT-u: Trajat će dva sata, a na Prisavlje stiže ovih 10 kandidata

Sučeljavanje kandidata na HRT-u
Foto: HRT
1/2
12.04.2024.
u 13:22

Kampanja za parlamentarne izbore, koji će se održati sljedeće srijede, 17. travnja, polako se bliži svome kraju.

U završnici predizborne kampanje HTV večeras, odmah nakon središnjeg Dnevnika, u 20:15 na 1. programu donosi sučeljavanje političkih stranaka koje su prema HRT-ovoj anketi HRejting prešle četiri posto barem u jednoj izbornoj jedinici, kazuje urednica IMS-a HTV-a Katarina Periša Čakarun.

Sučeljavanje traje puna dva sata, a vode ga Zrinka Grancarić i Mislav Togonal. Svoj dolazak na sučeljavanje potvrdilo je svih 10 stranaka koje su po anketi HRT-a prešle četiri posto. U petak ćete tako moći pogledati kako se u različitim temama snalaze Tomislav Josić (Domovinski pokret i partneri), Davor Nađi (Fokus i Republika), Marin Piletić (HDZ i partneri), Dalibor Paus (IDS i partneri), Nikola Grmoja (Most i partneri), Sandra Benčić (Možemo), Matija Posavec (Nezavisna platforma sjevera), Katarina Peović (Radnička fronta), Mirela Ahmetović (SDP i partneri) i Milivoj Špika (Umirovljenici zajedno i partneri).

S HRT-a napominju da na dan samih izbora, 17. travnja u 18 sati, na prvom programu HTV-a kreće i specijalna izborna emisija u kojoj će HTV objaviti rezultate izlaznih anketa te sa stručnim komentatorima u studiju i javljanjima svojih reportera iz brojnih stožera političkih stranaka gledateljima iz minute u minutu donositi najnovije rezultate izbora.

Podsjetimo, tjedan dana uoči izbora proveden je i posljednji predizborni HRejting, i to za I. i II. izbornu jedinicu. Prema konačnoj računici, od 140 mjesta iz svih 10 izbornih jedinica, bez manjinaca i dijaspore, najviše bi mandata pripalo HDZ-u, i to 60, što je šest mandata manje nego prije četiri godine. 

VEZANI ČLANCI:

Nakon njih slijedi SDP-ova koalicija Rijeke pravde, koja dobiva 44 mjesta, a nakon njih bi došao Domovinski pokret s 14 zastupnika. 
Uz to, Mostu bi pripalo devet zastupničkih mjesta, koliko i Možemo. IDS bi u tom slučaju bio na dva mandata, dok bi još po jedno mjesto otišlo Fokusu i Matiji Posavcu. 

FOTO 'Bio je kolovođa: Evo kako je Andrej Plenković izgledao kao dijete

Sučeljavanje kandidata na HRT-u
1/16

Komentara 3

JU
Jure1991
17:59 12.04.2024.

Gdje to katarina šmajser prelazi 4%?

Avatar rubinet
rubinet
15:40 12.04.2024.

Koji će to kokošinjac biti. Svakako zaobići.

Z1
Zavelim_1964
18:26 12.04.2024.

Devet protiv jednog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije