Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeno pet osoba

'Ovo je kriminalni čin koji će Hrvatsku skupo stajati!'

13.04.2015., Zagreb - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar.
Foto: Robert Anic/PIXSELL
17.06.2015.
u 19:25

Zbog otuđenja ispita za državnu maturu uhićeno je pet osoba, izvijestila je policija

Istarska policija uhitila je danas pet osoba koje se dovodi u vezu s otuđenjem ispita za državnu maturu. - Riječ je o troje 18 godišnjaka, jednoj 18-godišnjakinji i 43-godišnjakinji. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teška krađa, skidanje i povreda službenog pečata i znaka te pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela - izvijestili su iz policije.

Ministar Vedran Mornar govorio je za RTL Danas o današnjoj odgodi pisanja maturalnog ispita iz hrvatskog jezika koja je nastupila zbog krađe ispita u pulskoj srednjoj školi Juraj Dobrila.

- Greška sa strane Ministarstva i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja sigurno ne postoji. Nacionalni centar je na vrijeme dostavio ispite u škole - kazao je Mornar koji je uvjeren da je u pitanju kriminalni čin.

- Ovo što se dogodilo je kriminalni čin koji će skupo stajati Hrvatsku. Koštat će ljudskog rada, materijalnih troškova, a i bit će velika šteta za mnogo ljudi kojima su pokvareni planovi. Zato je još jednom ispričavam javnosti, ali to doista nije naša greška. Jednostavno, to je posljedica jednog kriminalnog čina. Nije bilo druge nego da odgodimo polaganje mature. Tražilo se najmanje bolno rješenje i odlučeno je ovako - pojasnio je ministar.

Potvrdio je da se tiskaju novi ispiti i da je jedan dio već dostavljen u škole. Sve škole će ih dobiti do sutra u 10 sati.

Kako doznajemo, iz nekoliko zagrebačkih srednjih škola i gimanzija ispitni koordinatori su začuđeni jer su dobili ispite, ali samo razine B te ne znaju kad će im i hoće li stići razina A. Rekli su nam da su zvali krizni telefon u Nacionalnom centru na koji se pak nitko ne javlja.

>>Policija obrađuje 5 osoba zbog ispita iz hrvatskog! Terete ih za krađu, skidanje pečata...

>>Mornar: Testovi su ukradeni jer nisu bili čuvani u sefu i zaključanoj sobi

Foto: Alcatel

Komentara 40

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:52 17.06.2015.

Sve su to novi budući uhljebi koji će dobit super plaćene poslove bez ikakvog znanja s plaćenom svjedođbom

DU
Deleted user
20:29 17.06.2015.

Tko o čemu političar o poštenju. Zaboravili ste gospodine da su se djeca ugledala na vas pa i oni kradu kao i VI !!!

PA
pan-am
19:48 17.06.2015.

Kod nas niš nemre završit bez krađe!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije