Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Meteorolog: Da, bit će još snijega - evo gdje i do kada će trajati

Ana Erdelja i Krunoslav Mikec
Foto: Screenshot
1/12
14.03.2018.
u 11:07

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana te koliko će potrajati novi hladni val razgovarali smo uživo u emisiji Večernji TV-a s meteorologom iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Krunoslavom Mikecom

Iako su nakon hladnog vala stigle proljetne temperature, za vikend se najavljuje nova promjena vremena. Očekuje nas novi snijeg i pad temperatura koje će se spuštati i u minus. 

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana te koliko će potrajati novi hladni val razgovarali smo uživo u emisiji Večernji TV-a s meteorologom iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Krunoslavom Mikecom

"Nakon ovog iznadprosječno toplog vremena, posebno u unutrašnjosti Hrvatske, očekuje nas zamjetna promjena, zamjetno zahladnjenje koje nam stiže u dane vikenda u našu zemlju. Do subote nas i dalje očekuje ovakvo proljetno vrijeme uz malo kiše, razmjerno toplo, kao što je bilo i ovih dana, uz južinu na kopnu. Međutim, tijekom subote će se jače naoblačiti, posvuda u Hrvatskoj se očekuje najprije kiša i to mjestimice obilnija, što definitivno nije dobra vijest, s obzirom na trenutačne probleme s vodostajima", rekao je Mikec.

"Kako će početi pritjecati sve hladniji zrak, tako će ta kiša prelaziti u susnježicu pa i u snijeg. Najprije u Lici i Gorskom kotaru, a onda i u višim dijelovima i u središnjoj Hrvatskoj pa i u Slavoniji i u gorju, na Papuku, Psunju", dodao je. 

DHMZ-ov meteorolog iznio je i najnovije prognostičke izračune prema kojima je snijeg izgledan, poslijepodne u subotu ili navečer i u noći na nedjelju, i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. "Dakle, padat će na području Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine pa onda i na širem zagrebačkom području. Što se samog Zagreba tiče, nema naznaka za stvaranje nekakvog snježnog pokrivača, međutim, definitivno ćemo vidjeti padanje susnježice pa i snijega tijekom noći na nedjelju", rekao je Mikec. 

 

Komentara 5

VR
vrućamojca
11:25 14.03.2018.

ne možete pogoditi kakvo vrijeme će biti danas popodne, kamoli za vikend. jadan je onaj tko vama vjeruje i tko vas uzima za ozbiljno. svi koji imamo aplikacije za vrijeme vidimo da svaka 3 sata mijenjate prognozu.

Avatar nekakav
nekakav
11:08 14.03.2018.

puno je otkrio. taj, meteorolog, ili meteoropat, ne znam sad točno, što je, a što nije. možda bude snijega, možda ne, ali budemo vidjeli. super prognoza. evo vam plaće, a možda i ne. možda budete gladni, a možda siti. možda mi vjerujete, a možda ne. prognozer biti je danas lakše nego ikada, nemate nikakvu odgovornost, modele tumačite kako vam se prohtije, pa od jednog prosječnog vjetra napravite uzbunu, kao da imamo krovove od suncobrana za ležaljke na plaži, pa se moramo pripremiti.

PR
prajdali100
09:18 14.03.2018.

Ništa neobično za ožujak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije