Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narančasti alarm

Padaju snijeg i kiša koja se smrzava: 'Ne krećite na put bez zimske opreme'

Delnice (arhivska fotografija)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/2
06.03.2018.
u 07:05

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj

Vremenski uvjeti još uvijek na nekim mjestima izazivaju probleme u prometu, Meteoalarm objavio je narančasto upozorenje za Gorski kotar i Liku zbog poledice, a iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 17.+200 km u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC10 nakon odmorišta Luka u smjeru Bjelovara vozi se otežano, jednim trakom.

U Gorskom kotaru, dijelu Hrvatskog primorja te središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj mjestimice pada snijeg i kiša koja se smrzava na tlu, a usporeno se vozi na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac, tunela Mala Kapela i čvora Otočac, čvora Gospić i tunela Sveti Rok, na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Novske, na A4 Goričan-Zagreb, na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica te na A11 Jakuševec-Lekenik.

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) između Rijeke i Zdihova i državnu cestu DC1 (dijelom Lička magistrala) na dionici Trakošćan-Jastrebarsko-Karlovac-Vaganac-Udbina-Gračac (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, za ostala vozila obavezna je zimska oprema).

DHMZ za danas najavljuje pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, u unutrašnjosti u prvom dijelu dana i snijeg te oborinu na granici snijega i kiše koja se smrzava u dodiru s tlom. Na Jadranu su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji poslijepodne i navečer. Na kopnu će oborina tijekom drugog dijela dana biti sve rjeđa pojava. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će umjereno do jako jugo i južni vjetar postupno slabjeti i okretati na jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 2 do 7, na istoku viša, a na Jadranu većinom od 8 do 14 °C.

Delnice (arhivska fotografija)
1/35

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije