Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatna podrška

Večernji TV BiH opremio dva studija

20.02.2021.
u 19:15

S radom je počeo Večernji TV Bosna i Hercegovina, kao dodatna podrška novinama i portalu

Internetska televizija Večernji TV BiH svečano je počela s radom. Domaćini, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković, simbolično su prvom klapom označili početak rada Večernji TV-a u redakciji Večernjeg lista u Mostaru. Glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković istaknuo je kako su krizu uzrokovanu koronavirusom i izazove koje je ta kriza donijela sa sobom iskoristili kao priliku da naprave nekoliko iskoraka. Pa su tako opremili dva studija i započeli s projektom Večernji TV Bosna i Hercegovina, koji će biti dodatna podrška novinama i portalu.

Čvrsta platforma

– Rekao bih da je Večernji TV logičan slijed svega onoga što smo radili u 20-ak godina, otkad imamo svoje samostalno izdanje. Treba pogledati i što je radio Večernji list od svog osnivanja 1. srpnja 1959. godine, stalno je bio predvodnik i imao neki dodatak koji je privlačio čitatelje. Prije 22 godine Večernji list u Zagrebu počeo je s portalom vecernji.hr i to je tada bila gotovo revolucija da jedne novine imaju web-portal. U te 22 godine skupilo se na stotine milijuna klikova i razna iskustva koja smo mi ovdje u Bosni i Hercegovini kopirali, ali dodali i neke svoje projekte – rekao je Pavković dodajući da će novine kao čvrsta platforma moći izdržati sve što se na njih naslanja – portal, televizija i razni drugi projekti.

Foto: Večernji list

– Za ovaj projekt opremili smo dva studija, jedan u redakciji Večernjeg lista, a drugi na Sveučilištu u Mostaru, zato što sa Sveučilištem imamo potpisan ugovor o suradnji, tamo držimo praksu studentima novinarstva. U ovom vremenu korone, kada ne možemo uživo držati praksu, morali smo imati jedan prostor odakle ćemo se obraćati našim studentima – dodao je.

Osnova svega je novinarstvo

Glavni urednik Večernjeg lista u Hrvatskoj Dražen Klarić čestitao je na izvanrednom iskoraku u vremenu pandemije.

– Pokazali ste da se može, da je pametnim planiranjem u krizi uvijek dobro napraviti iskorak. Naravno da je uvijek riječ o nadogradnji. Kao što su se novine nadogradile portalom, tako se portal nadogradio televizijom. Međutim, osnova svega je novinarstvo i novinari koji svaki dan u redakcijama stvaraju sadržaj za tiskano izdanje. Tiskano izdanje je nosač oko kojeg možemo imati više malih portala, televiziju i tako dalje. Snaga onoga čime se mi bavimo jest sadržaj – rekao je Klarić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije