Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite 22. svibnja

Večernjakov pečat u BiH proglašen najvećim društvenim događajem

Večernjakov pečat
Foto: PIXSELL
1/4
17.05.2019.
u 08:17

Političari, gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici, sportaši, liječnici, glumci, humanisti, pjevači, filmski djelatnici..., njih 150 koji su ostavili dubok trag, našli su svoje mjesto na popisu kandidata za Osobu godine za 2018.

Iduće srijede 22. svibnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održat će se 18. Večernjakov pečat, izbor Osobe godine u BiH, a izravno će ga prenositi BHRT i HRT.

Cjelogodišnja analiza

U bh. izdanju i internetskim izdanjima Večernjak svakog dana objavljuje svih 150 kandidata koji se natječu za Osobu godine, ali i za pobjedu u 15 kategorija. Na širem popisu bilo je čak 1200 kandidata, stoga je ovaj popis od 150 osoba pravo malo remek-djelo. Bosna i Hercegovina ima jednu od najjačih dijaspora na svijetu, koju čine ljudi izuzetnih biografija, stoga je Večernjakov pečat zanimljiv, praktički, na svim kontinentima. “Europski Oscar”, kako ga javnost naziva, ističe i nagrađuje osobe te događaje koji su svojim djelovanjem obilježili godinu ranije.

Pogledajte galeriju s lanjskog Večernjakovog pečata:

Večernjakov pečat
1/19

Među 200 nagrađenih u proteklih 18 godina, “Pečat” je uručen političarima Billu Clintonu, Andreju Kiski, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Kolindi Grabar-Kitarović, Josipu Leki, Milanu Bandiću, Francu Frattiniju, Sejdiću i Finciju, Đorđu Ivanovu...; hollywoodskim i regionalnim zvijezdama Angelini Jolie, Armandu Assanteu, oskarovcu Danisu Tanoviću, Enisu Bešlagiću, Ivi Gregureviću, Mustafi Nadareviću, Orneli Vištici…; vjerskim poglavarima, dvojici papa Benediktu XVI. i Franji, Pietru Parolinu, Francoisu Dominiqueu Mambertiju, kardinalu Puljiću...; ponajboljim svjetskim sportašima Marinu Čiliću, Edinu Džeki, Ivanu Ljubičiću...; gospodarstvenicima Marku Pipuniću, Mirku Grbešiću, Emilu Tedeschiju…; udrugama Prsten, Fra Mladen Hrkać…

Prestižno priznanje za osobu godine 2017. otišlo je u ruke četiriju izbornika podrijetlom iz BiH (Zlatko Dalić, Vladimir Petković, Mladen Krstajić i Vahid Halilhodžić) koja su četiri reprezentacije odveli na Svjetsko nogometno prvenstvo. I ove godine od Večernjakova pečata milijunski auditorij puno očekuje. Već je poznato da će i ove godine na Pečatu nastupiti glazbena krema. Najpopularniji pjevač s ovih prostora, legendarni Zdravko Čolić nastupit će na manifestaciji, tu je i neprikosnoveni kralj dijaspore Mate Bulić, ali i Ilma Karahmet, pobjednica showa “Zvijezde”. Međutim, puno prije showa “Zvijezde” prepoznao ju je Večernjakov pečat, koji ju je još 2014. proglasio zvijezdom godine. Svoj premijerni nastup na Večernjakovu pečatu imat će i Mia Dimšić, apsolutna pobjednica Porina prošle godine.

Plejada poznatih

Svi nastupi bit će uživo uz Simfonijski orkestar. Svjetske i domaće zvijezde pratile su Zagrebačka i Sarajevska filharmonija te mostarski, dubrovački, europski i novosadski orkestar, zbor Pro Musica… Tijekom godina Večernjakov pečat uveličale su glazbene zvijezde poput Tota Cutugna, Piera Mazzocchettija, Petyje Ivanove, Petra Graše, Jelene Tomašević, Hari Mata Harija, Željka Bebeka, Jelene Tomašević, Jelene Rozge, Doris Dragović, Gibonnija, Vlade Kalembera, Halida Bešlića, Gorana Karana, Jacquesa Houdeka, Mayce Tebe i brojnih drugih zvijezda iz BiH, regije i svijeta. Sve ovo sjajna je pozivnica da 22. svibnja budete uz male ekrane BHRT-a i HRT-a i uživate u spektakularnom Večernjakovu pečatu. Događanja na crvenom tepihu počet će već u 20 sati, a da je jedan od najvećih crvenih tepiha u Europi otvoren, označit će ples stotina mažoretkinja i Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH. Od 20.30 slijedi program iz Kosače.

Cijenjeni čitatelji, pred sobom imate popis onih koji su, po izboru direkcije i ocjenjivačkog suda Večernjakova pečata, obilježili godinu iza nas. Političari, gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici, sportaši, liječnici, glumci, humanisti, pjevači, filmski djelatnici..., njih 150 koji su ostavili dubok trag, našli su svoje mjesto na popisu kandidata za Osobu godine za 2018. U rubrici “Ponos BiH” nalazi se 50 “malih ljudi” velikih djela, onih koji su se istaknuli humano- šću te ostvarili pothvat ili uspjeh u prošloj godini. Među nagradama u različitim kategorijama koje ćemo dodijeliti bit će i ona “glavna” - za Osobu godine. Gosti Večernjakova pečata, ali i višemilijunski auditorij pred malim ekranima, moći će uživati i u spektakularnom kulturno-zabavnom programu. Suorganizator Pečata je BHRT, a medijski pokrovitelj HRT.

VIDEO Najljepše haljine s Večernjakove ruže:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije