Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manifestacija je odavno postala događaj godine koja okuplja uglednike iz Bosne i Hercegovine i regije

Večernjakov pečat: Osoba godine dr. Ante Kvesić

20.02.2009.
u 23:00

Večernji list BiH pokazao je večeras svoju snagu i utjecaj a manifestacija Večernjakov pečat je potvrdio da je najznačajniji društveni događaj u Bosni i Hercegovini.

Svjedok toga bio je milijunski auditorij koji je putem malih TV ekrana mogao pratiti glamuroznu manifestaciju iz Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače iz Mostara. Tu su se okupili brojni uglednici iz BiH, regije i međunarodne zajednice, diplomate, političari, glazbenici, sportaši.

Nema dvojbe
Kada su se prikupili svi glasovi vjernih čitatelja Večernjeg lista koji su posljednja tri tjedna mogli birati između 30 kandidata, dvojbe više nije bilo.

Nakon što je povjerenstvo prebrojalo glasove Večernjakova osoba godine postao je dr. Ante Kvesić koji je u prošloj godini uspio otvoriti povijesno važni projekt za Hercegovinu – bolnicu koja se gradila punih trideset godina, a u posljednjem deseteljeću okrunjen je taj trud.

- Napravili smo jako puno zajedno u ovakim vremenima. Investirali smo 100 milijuna maraka i sve smo uspjeli platiti, rekao je riječima menadžera i doktora dr. Kvesić. Zahvalio se svima, napose Vladi Federacije koja je kreditno i proračunski pomogla izgradnju, ali i hrvatskoj Vladi i premijeru Ivi Sanaderu te županijama Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj i gradu Mostaru. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je priznanje za regionalni događaj godine i uspješnu realizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva.

Posebno priznanje
Posebno priznanje za 800 godina djelovanja franjevaca apostolski nunciju Alessandro D’Errico uručio je provincijalu hercegovačkih franjevaca fra Ivanu Sesaru. Naše gore list postao je ministar financija Ivan Šuker koji nastoji obuzdati negativne učinke gospodarske krize.

Priznanje za znanstveno-istraživački rad u 2008. pripalo je Snjuežani Vasilj, a gospodarstvenik godine postao je Nihad Imamović. Umjetnik godine, koji je i sinoćnju svečenost učinio zanimljivijom, je Edin Karamazov dok se kulturnim uspjehom godine ovjenčao Miljenko Puljić.

Jagoda Savić je po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda osvojila kategoriju pothvat godine, a HŠK Zrinjski ostvario je sportski uspjeh godine. Humanist godine je bez premca Lazar Manojlović, media press pripao je Nedžadu Brankoviću, Ljerka Ostojić dobila je plaketu za uspjeh godine a Adnan Babajić u kategoriji zvijezde godine.


Pečat liječniku koji ne odustaje

Između trideset kandidata nominiranih za Osobu 2008. godine, čitateljima Večernjaka sigurno nije bilo lako odlučiti se koga zaokružiti. Svi kandidati, koje je Večernjak izabrao, učinilo su nešto važno za 2008. godinu. No, ipak, najbolji među njima, po izboru čitatelja Večernjeg lista BiH je dr. Ante Kvesić, ravnatelj nove Kliničke bolnice Mostar. Njegova nominacija nije bila nimalo upitna, jer otvaranje suvremene nove bolnice nakon 30 godina čekanja nije prošlo nezapaženo. - Mi u bolnici s oko 1300 djelatnika pokušavamo napraviti iskorake u struci, dostići one koji su ispred nas...riječi su tog ravnatelja, čiju su nominaciju za Osobu godine 2008. građani BiH dočekali s oduševljenjem. Suvremena bolnica s najmodernijom skrbi, deset odjela, 500 bolničkih kreveta...nije ostala neprimijećena. Dr. Kvesić je prema izboru čitatelja Večernjeg lista, zaslužio ovu laskavu titulu. Pred brojnom publikom, ali i pred milijun gledatelja FTV-a koji je izravno prenosio Večernjakov pečat, dr. Ante Kvesić u ruke je dobio potvrdu svoga rada. Čitatelji su odlučili da Pečat ipak dođe u ruke liječniku koji nikad nije htio odustati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije