Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varga simbolično otvorio ploču Veteranske bolnice u Općoj bolnici Zabok

Liječnici u Veteranskoj bolnici spremni za najosjetljiviju populaciju, hrvatske branitelje
23. prosinca 2014. u 12:35 5 komentara 619 prikaza
Zabok, Opća bolnica
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/13

Simboličnim otvaranjem ploče danas je u Općoj bolnici Zabok ministra zdravlja Siniša Varga otvorio Bolnicu za branitelje domovinskog rata. Ovom važnom događaju za svu braniteljsku populaciju prisustvovao je i Đuro Glogoški, predsjednik Udruge hrvatskih vojnih ratnih invalida prve skupine, koji se rekao da nakon dvadesetak godina od završetka Domovinskog rata branitelji će konačno dobiti primjerenu zdravstvenu skrb.

- Svima koji su prepoznali potrebu da hrvatski branitelji imaju svoje mjesto u ovoj bolnici veliko hvala - poručio je Glogoški.

- Ovo je prvi korak k rješavanju zdravstvene problematike braniteljske populacije, prvenstveno iz Domovinskog rada. No ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska članica Nato saveza i da ima novih veterana koji su se vratili iz drugih međunarodnih misija i koji će trebati zdravstvenu skrb.  S Ministarstvom branitelja je također dogovoreno da se za 450 stopostotnih radnih vojnih invalida osiguraju hitni pregledi i način potrebnog liječenja - rekao je ministar Varga.

No nije znao koliko će Ministarstvo zdravlja izdvojiti novaca za rad Veteranske bolnice, te da li biti potrebno zaposliti  još liječnika i medicinskog osoblja. Zna se da će dvoje liječnika iz Opće Bolnice biti poslani na dodatnu edukaciju u Švedsku. Za branitelje koji će se ovdje liječiti neće biti oformljen poseban odjel, već će biti na odjelima kao i svu drugi pacijenti, samo će imati prioritet, pa neće više mjesecima čekati kako bi došli na red za pregled. Braniteljima će na raspolaganju biti i stručnjaci iz Bolnice Sveta Katarina, koja posluje u prostoru zabočke bolnice. 

- Ovaj događaj ima i svoju simboliku, naglasio je župan Krapinsko zagorski Željko Kolar. Ovo je jedina bolnica napravljena od osamostaljenja hrvatske države, a najzaslužniji za njezino stvaranje su upravo branitelji,  koji će ovdje u novom, dobro opremljenom prostoru sa sjajnim liječnicima dobiti svu potrebnu skrb - rekao je župan. Ministar Varga posjetio je na odjelu branitelja Đuru Hrvoića (48) iz Pitomače, koji osim PTSP-a ima niz zdravstvenih teškoća.

>>Branitelji zadovoljni: U Zaboku ustrojena Veteranska bolnica

>>Ravnatelji bolnica postaju menadžeri, tko ne ispuni plan, čeka ga smjena

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Deleted user:

    Tako mi svega na ovome nadrealnom svijetu ovaj između sestre i župana na zadnjoj slici je Kekec :-))) Ma nemam ni volje ni snage obrazlagati...no ima tih Kekeca...posvuda...

  • dinamojavolim1:

    jel to ovaj kaj ima pancerice na nogama??:)

  • Deleted user:

    Nije se naaša nitko da mu podari nogu u guzicu!