Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz glogoškog

Varga simbolično otvorio ploču Veteranske bolnice u Općoj bolnici Zabok

Zabok, Opća bolnica
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/13
23.12.2014.
u 12:35

Liječnici u Veteranskoj bolnici spremni za najosjetljiviju populaciju, hrvatske branitelje

Simboličnim otvaranjem ploče danas je u Općoj bolnici Zabok ministra zdravlja Siniša Varga otvorio Bolnicu za branitelje domovinskog rata. Ovom važnom događaju za svu braniteljsku populaciju prisustvovao je i Đuro Glogoški, predsjednik Udruge hrvatskih vojnih ratnih invalida prve skupine, koji se rekao da nakon dvadesetak godina od završetka Domovinskog rata branitelji će konačno dobiti primjerenu zdravstvenu skrb.

- Svima koji su prepoznali potrebu da hrvatski branitelji imaju svoje mjesto u ovoj bolnici veliko hvala - poručio je Glogoški.

- Ovo je prvi korak k rješavanju zdravstvene problematike braniteljske populacije, prvenstveno iz Domovinskog rada. No ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska članica Nato saveza i da ima novih veterana koji su se vratili iz drugih međunarodnih misija i koji će trebati zdravstvenu skrb.  S Ministarstvom branitelja je također dogovoreno da se za 450 stopostotnih radnih vojnih invalida osiguraju hitni pregledi i način potrebnog liječenja - rekao je ministar Varga.

No nije znao koliko će Ministarstvo zdravlja izdvojiti novaca za rad Veteranske bolnice, te da li biti potrebno zaposliti  još liječnika i medicinskog osoblja. Zna se da će dvoje liječnika iz Opće Bolnice biti poslani na dodatnu edukaciju u Švedsku. Za branitelje koji će se ovdje liječiti neće biti oformljen poseban odjel, već će biti na odjelima kao i svu drugi pacijenti, samo će imati prioritet, pa neće više mjesecima čekati kako bi došli na red za pregled. Braniteljima će na raspolaganju biti i stručnjaci iz Bolnice Sveta Katarina, koja posluje u prostoru zabočke bolnice. 

- Ovaj događaj ima i svoju simboliku, naglasio je župan Krapinsko zagorski Željko Kolar. Ovo je jedina bolnica napravljena od osamostaljenja hrvatske države, a najzaslužniji za njezino stvaranje su upravo branitelji,  koji će ovdje u novom, dobro opremljenom prostoru sa sjajnim liječnicima dobiti svu potrebnu skrb - rekao je župan. Ministar Varga posjetio je na odjelu branitelja Đuru Hrvoića (48) iz Pitomače, koji osim PTSP-a ima niz zdravstvenih teškoća.

>>Branitelji zadovoljni: U Zaboku ustrojena Veteranska bolnica

>>Ravnatelji bolnica postaju menadžeri, tko ne ispuni plan, čeka ga smjena

Komentara 5

DU
Deleted user
14:31 23.12.2014.

Tako mi svega na ovome nadrealnom svijetu ovaj između sestre i župana na zadnjoj slici je Kekec :-))) Ma nemam ni volje ni snage obrazlagati...no ima tih Kekeca...posvuda...

DI
dinamojavolim1
12:56 23.12.2014.

jel to ovaj kaj ima pancerice na nogama??:)

DU
Deleted user
13:10 23.12.2014.

Nije se naaša nitko da mu podari nogu u guzicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije