Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBVEZA PRIMARNE SELEKCIJE

Varaždinci još najmanje tri mjeseca bez ‘zelene’ kante

bale
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
23.07.2014.
u 11:00

Sutra stupa na snagu i obveza uvođenja primarne selekcije otpada koju su gradovi i općine bili dužni uspostaviti u roku od godine dana od donošenja Zakona o održivom gospodarenju otpadom

Kako je sutra točno godinu dana otkako je donesen Zakon o održivom gospodarenju otpadom, time stupa na snagu i obveza uvođenja primarne selekcije otpada koju su gradovi i općine bili dužni uspostaviti u roku od godine dana. Iz varaždinske gradske uprave pak doznajemo kako Varaždinci ipak još neko vrijeme neće moći sortirati takozvani zeleni otpad na kućnom pragu.

- Na području Grada Varaždina od 2002. godine na mjestu nastanka odvojeno se prikuplja miješani komunalni otpad, otpadni papir i otpadna plastika, a otpadno staklo prikuplja se putem spremnika stavljenih na javne površine. Glomazni otpad odvozi se od 2012. godine na zahtjev korisnika po pozivu, na način da se isti više ne odlaže na javnu površinu, dok se otpadni tekstil i otpadni metal također odvoze na zahtjev korisnika po pozivu od listopada 2013. godine - poručili su iz Grada Varaždina, istaknuvši kako bi spremnici za odlaganje biorazgradivog otpada mogli biti postavljeni u listopadu, no kako to još nisu u mogućnosti sa sigurnošću potvrditi.

- Spremnici za odlaganje biorazgradivog komunalnog otpada mogli bi biti dodijeljeni korisnicima krajem mjeseca listopada ove godine u slučaju uspješnog završetka postupka javne nabave koji je u tijeku - poručili su iz Grada Varaždina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije