Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandoren:

Vandoren: U slučajevima korupcije u RH najvažnije će biti presude

Orsat Miljenić - Konferencija (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
Autor
Ivanka Toma
24.01.2012.
u 18:23

Riječ je o konferenciji koja je dio antikorupcijskog projekta, što ga provode Ministarstvo pravosuđa i EU, a financira se iz sredstava EU

– Mediji su često bili onaj mehanizam u borbi protiv korupcije koji je zadnji uspio spriječiti da korupcija ne ode u smjeru nakon kojeg bismo se teško uopće s njome borili – ustvrdio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na otvaranju konferencije “Hrvatski mediji u borbi protiv korupcije”.

Riječ je o konferenciji koja je dio antikorupcijskog projekta, što ga provode Ministarstvo pravosuđa i EU, a financira se iz sredstava EU. Šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren iskazao je oduševljenje rezultatima referenduma na kojemu se većina građana izjasnila za ulazak u EU. Potom je podsjetio na tijek pregovora i Poglavlje 23, pravosuđe i ljudska prava, u sklopu kojega je i borba protiv korupcije.

Vandoren se osvrnuo na brojne korupcijske slučajeve, koji su otvoreni u Hrvatskoj i rekao da će najvažnije biti presude. Kao važne elemente borbe protiv korupcije naveo je još sprečavanje sukoba interesa te pitanje financiranja političkih stranka. Ministar pravosuđa Miljenić obećao je da će Vlada poraditi na prevenciji korupcije. Potpredsjednica HND-a Ana Raić Knežević rekla je da su novinari sve češće meta jer ih se pokušava potkupiti da ne pišu o korupciji.

Komentara 4

VE
Vexans
18:50 24.01.2012.

naši mediji,mahom u stranom vlasništvu,ne mogu ni smiju išta drugo već utirati tir stranim ineresima. \"naši \" mediji su izvanredni medij dugoročnim interesima stranog kapitala.Ako usput ,slućajno sudjeluju u nekim antikorupcijskim potezima vlasti,..i to rase samo u svom interesu.Briga njih za Hrvatsku!

KR
kruno2
19:12 24.01.2012.

a mediji kao EU propagandna mašinerija!?

OB
-obrisani-
20:52 24.01.2012.

a mediji kao instrument političkih obračuna, medijskog linča, \"curenja podataka\", prejudiciranja krivice.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije