Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSKVRNULI SPOMENIK

Vandali u Tribunju bacili bistu Franje Tuđmana u more

Tribunj Tuđmanova bista (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/5
01.01.2012.
u 15:31

Tribunjani su u nedjelju ujutro zamijetili da spomenik kojeg je 2005. godine izradila kiparica Dijana Iva - Sesardić nije na predviđenom mjestu.

Nepoznati vandali demontirali su tijekom novogodišnje noći spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Tribunju te ga bacili u more. Vandali su najprije polomili vijke koji su brončano poprsje držali na postolju nakon čega su ga sa obližnje rive bacili u more.

Tribunjani su odmah u nedjelju ujutro zamijetili da spomenik kojeg je 2005. godine izradila kiparica Dijana Iva - Sesardić nije na predviđenom mjestu. Odbačena bista uočena je u moru, a izvadio ju je Miro Arbutina.

 

Ključne riječi

Komentara 471

OB
-obrisani-
10:01 02.01.2012.

pumbice ti si prva koja je za ovo optuzila srbe....samo sam te cekao neka bude po tvome...lakse je

LI
libero
21:59 02.01.2012.

Vandale treba kaznit, jer zagađuju more, bistu su trebali bacit na gnojište......

MU
munjara
21:14 01.01.2012.

ja ju ne bih niti vadio iz mora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije