Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa im nije sveto

Vandali devastirali tek uređeni park i sjenicu

sjenica
Tadija Odić/VLM
09.09.2010.
u 16:10

Policija traga za počiniteljima koji su u središtu pod okriljem noći odvalili klupu, potrgali ogradu, razbijali boce...

Potrgana ograda sjenice, odvaljena klupa, razbijene boce i bljuvotine na tlu rezultat su noćnog pohoda vandala kroz park na Trgu bana Jelačića u središtu Gline. Nije to prvi put da su delinkventi, najvjerojatnije mlađe dobi, opustošili park i "nabili" nepotreban trošak gradskom proračunu, koji pune zarade ne samo njihovih roditelja, nego i znatne državne potpore.

Krivcima stati na kraj

Glinska policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su trganjem drvene ograde na sjenici u gradskom parku pričinili materijalnu štetu od 8.000 kuna. Nažalost, neki građani svoje gradske blagodati ne paze, već namjerno uništavaju zaštićenu ljepotu stoljetnog parka i cijelog središta grada.

– Oštećenja u parku policiji su prijavili djelatnici Komunalca. Tijekom noći nepoznati vandali potrgali su hrastovu ogradu na oba stepeništa kojima se penje u sjenicu. Policija je napravila očevid. Sjenica je napravljena od prvoklasne stare hrastovine, po projektu arhitektice Seke Ljuckanov. Na ogradi je šteta oko osam tisuća kuna. Oštećeno je i samo opločenje sjenice. Do cjelovitog popravka, Komunalac je privremeno pokrpao ogradu – kaže komunalni redar Mijo Davidović. Građani su ogorčeni zatečenim stanjem.

– Svaki dan na povratku iz trgovine sjednem na klupu u parku i popušim cigaretu. Šteta je što pijanci i hašišari kvare ovu ljepotu. Ujutro, prije no što Komunalci počiste, na tlu se vide razbijene boce alkoholnih pića i ostaci hrane. Ponekad izvale i koševe za otpatke, postavljene uz staze. Eno, tamo je iz zemlje izvaljena klupa! Tome bi trebalo stati na kraj i pohvatati počinitelje – priča sa žaljenjem umirovljenik Petar Komšo. Sramota je to i za predsjednika Udruge studenata.

Najlakše je uništavati

– Domaći dečki uništavaju park koji su ljetos uređivali mladi iz cijele Europe. U parku s dobrovoljnim radnicima slikao se i predsjednik države Ivo Josipović. Među dobrovoljcima je bio i Antonio Quieros, doktor međunarodnog prava iz Španjolske. Nije mu bilo teško uređivati Glinu, a domaći pijanci uništavaju opće dobro koje su ostavili naši preci – kaže predsjednik Marin Kaurić.

Ključne riječi

Komentara 2

AV
avalon
09:34 10.09.2010.

Od sjenice pa do policijske postaje ima možda 200 metara.Ne krivim policiju ali,možda je vrijeme da se u glinskoj policiji poveča broj zaposlenika,pogotovo zato jer nam uskoro dolazi i veliki broj novih opasnih \"stanovnika\" u kazneni zavod Glina.Nema dovoljno policajacaca koji bi bili u ophodnji i \"pokrili\" sva ta krizna(ima ih mnogo više) mjesta na kojima se obično vikendom događaju ovakvi vandalski ispadi! To je sramota što se vikendima \"radi\" po Glini !!!!!!

OB
-obrisani-
10:55 10.09.2010.

Uništavati i lomiti ono što je tvoje mogu samo osobe koje nemaju osobnog kućnog odgoja. Sve kreće iz kuće i obitelji, a ako obitej ne funkcionira kako treba ne može se očekivati da će njihove potomke moći odgojiti škola ili bilo koja druga ustanova. Ima nekih roditelja da niti ne znaju da su im djeca u gradu niti u kakvom društvu. A što se tiče policije i postupanja prema takvim delikventima je jako opasno jer je policija izložena javnom progonu i ako se vidi da policajci nekoga samo legitimiraju već ih dio javnosti zbog toga osuđuje. Policajaca ima jako malo, a uz to još imaju i jako male ovlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije