Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažan razvoj turističkog portfelja u Dubrovniku

Valamar u hotele i zabavni park investira 32 milijuna eura

storyeditor/2023-04-06/VRTirena.jpg
PR Valamar
07.04.2023.
u 17:30

Sve ove investicije realiziraju se u godini u kojoj Valamar Riviera slavi 70 godina postojanja. Dubrovačke investicije, pri tom, čine tek dio ovogodišnjeg investicijskog ciklusa te kompanije, koji iznosi 58 milijuna eura. U Valamaru su snažno posvećeni i postizanju ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu, zapošljavanju i zadržavanje dosad najvećeg broja domaćih zaposlenika, ulaganju u razvoj destinacija te postizanju što većeg udjela domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića.

Naša najpoznatija destinacija Dubrovnik sinonim je za kvalitetu i luksuz, pa tamošnje turističke kompanije iz godine u godinu ulažu u svoju ponudu i proizvode. Trenutno su, među ostalima, u tijeku radovi vrijedni 32 milijuna eura, kao dio ciklusa ulaganja Imperial Riviere nakon dokapitalizacije Valamar Riviere i AZ mirovinskih fondova, u tri dubrovačka hotela i zabavni park.

Otvorenje do sezone

Hotel Valamar Tirena temeljito se rekonstruira. Obnavlja se sve od soba do vanjskog bazena s novim toboganima i ovaj bi hotel u sezonu trebao ući s novom, četvrtom zvjezdicom. Bit će to treći Valamarov hotel s četiri zvjezdice na Babinom Kuku. U hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik preuređuje se dio soba, dva restorana i bara, te wellness centar. U hotelu Club Dubrovnik Sunny by Valamar, pak, kompletno se obnavljaju 103 sobe, ostatak smještajnih jedinica se osvježava, a preuređuje se i recepcija, te, među ostalim, vanjski bazen koji dobiva novi tobogan i lounge bar. Svi radovi bit će završeni do početka sezone.

Značajna su ulaganja i u prostore bivšeg restorana Popiva te kluba Exodus koji će postati Maro World, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu na 1800 četvornih metara. Smješten je na poluotoku Babin Kuk, a posjetiteljima će na ponudu biti niz atrakcija i na otvorenom i u zatvorenim prostorima, od vanjskih trampolina i adrenalinske zone, preko inovativnih igara za najmlađe, videoigara, stolnog nogometa ili bilijara pa sve do kazališta s lutkarskim predstavama i drugim izvedbama. Otvorenje je najavljeno za lipanj, najkasnije srpanj. Sadržaj je to koji će Dubrovniku, u koji se želi privući više obiteljskih gostiju, itekako dobro doći.

Sve ove investicije realiziraju se u godini u kojoj Valamar Riviera slavi 70 godina postojanja. Dubrovačke investicije, pri tom, čine tek dio ovogodišnjeg investicijskog ciklusa te kompanije, koji iznosi 58 milijuna eura. U Valamaru su snažno posvećeni i postizanju ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu, zapošljavanju i zadržavanje dosad najvećeg broja domaćih zaposlenika, ulaganju u razvoj destinacija te postizanju što većeg udjela domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića. Do 2025. planiraju uložiti 50 milijuna eura u destinacije, odnosno društvene projekte koji unapređuju život u zajednici. Također, jedan od Valamarovih prioriteta je i poboljšanje uvjeta za zaposlene.

- Osim ulaganja u turistički portfelj, fokusiramo se na poboljšanje uvjeta rada kako bi lokalnu radnu snagu zadržali u Hrvatskoj, jer upravo je ona preduvjet za kontinuirano razvijanje kvalitete usluge i razlog zbog kojega se strani gosti iznova vraćaju u našu zemlju. Zato ove godine ulažemo i dodatnih 20 milijuna eura u povećanje primanja radnika, a nakon četiri Kuće Valamar u destinacijama Poreč, Krk i Rabac, prošle godine smo u Dubrovniku otvorili i petu Kuću Valamar, u koju je uloženo više od 11 milijuna eura - reći će Tomislav Dumančić, direktor regije Dubrovnik i Dalmacija u Valamar Rivieri.

Kuća Valamar za sezonce

Kuća Valamar je projekt kroz koji kompanija osigurava kvalitetni smještaj i prehranu sezonskih radnika, a konkretno dubrovačka može primiti 350 osoba. Radi se pretežno o dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, svaki kat ima čajnu kuhinju te prostor za odmor i druženje, a u prizemlju je restoran u kojemu zaposlenici imaju besplatan doručak. 

VIDEO: Plenković najavio kad će dio građana dobiti novčanu pomoć

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije