Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMAMILI IH PLINOVI

Užas u Čepinu: Preminuo i treći radnik nakon upada u kanalizacijski šaht

Čepin: Dvojica djelatnika smrtno stradala prilikom održavanja prepumpne stanice
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/15
19.06.2018.
u 19:15

Šestorica muškaraca popila su kavu pa krenula na intervenciju. Jedan je svratio do pekarnice i izbjegao neviđenu tragediju

– Jedan je radnik sišao u crpnu stanicu kako bi očistio rešetku. Pozlilo mu je, vjerojatno od metana, pa je pao. Kolega mu je priskočio u pomoć, ali je onda i on upao. Jedan po jedan, pokušavajući si međusobno pomoći, čak su ih četvorica završila u jami – opisuju nam očevici stravičan prizor kojem su svjedočili u utorak iza 11 sati u Čepinu nadomak Osijeka.

Mario Horvat, zaposlenik čepinskog Komunalca te Danijel Franjić, djelatnik Vodovoda – Osijek poginuli su u nesreći u pretpumpnoj stanici u Kalničkoj ulici. Kolege Luka Karin i Ivica Mazur u kritičnom su stanju prevezeni u bolnicu, a oko 18 sati nažalost i Luka Karin je preminuo. 

Sav izvan sebe od šoka, peti je radnik ipak izbjegao istu sudbinu jer se na vrijeme uspio odmaknuti. Pokušao se snaći pa je kolegama bacio lanac, ali je, nažalost, bio prekratak. Pozvao je i pomoć pa su čepinski vatrogasci već za pet minuta stigli na teren.

– Jedan je radnik bio okrenut glavom prema gore pa je pokazivao znakove života, hvatao je dah. Drugi je bio bez svijesti. Spustili smo se unutra, s izolacijskom opremom, i uspjeli ih izvući, žive – prepričava nam Tomislav Nađ, zamjenik zapovjednika DVD-a Čepin. Nažalost, ispod su njih, nastavlja, bila još dvojica. Kako razina vode u kanalizaciji oscilira, tek su ih povremeno vidjeli. Pretpostavlja se da su njih dvojica prvi i upali u stanicu.

– Nismo imali opremu da izvučemo i ostale, pa smo pozvali profesionalne vatrogasce iz Osijeka te smo zajedno izvadili tijela. Vodovod je spuštao razinu vode, kako bismo vidjeli gdje su – nastavlja Nađ. Inače, kada su se spustili u stanicu, voda je vatrogascima bila do bokova. Pretpostavlja se, stoga, da se nesretni radnici nisu utopili, nego ugušili plinovima.

Reanimaciju Luke Karina i Ivica Mazura liječnici su započeli još na mjestu nesreće, a nastavili i u bolnici. Petom radniku, zaposleniku čepinske tvrtke, poslije je pozlilo od šoka pa je i on prevezen u bolnicu. Njih su ukupno šestorica djelatnika toga jutra popila kavu pa krenula na intervenciju. Jedan je, navodno, svratio do pekarnice i izbjegao neviđenu tragediju.

– Po dojavi stanara o povratu otpadnih voda u kuće, tvrtka Komunalac angažirala je dežurnu ekipu s vozilom za čišćenje kanalizacijske mreže tvrtke Vodovod – Osijek. Po izlasku na teren uočeno je da crpna stanica ne prihvaća otpadnu vodu jer je njezina rešetka prepuna krpa. Pri pokušaju čišćenja rešetke dogodila se strašna tragedija – priopćili su, pak, iz Vodovoda – Osijek.

Kako nam je neslužbeno pojašnjeno, Vodovod je pozvao kolege iz Komunalca da očiste rešetku jer je to njihova nadležnost. Policija utvrđuje detalje. Poginuli Mario Horvat radio je u Komunalcu godinu dana..

Čepin: Dvojica djelatnika smrtno stradala prilikom održavanja prepumpne stanice
1/15

 

Oglasila se i tvrtka Vodovod-Osijek.

– Tvrtka VODOVOD-OSIJEK d.o.o. izražava najdublju sućut obiteljima stradalih u tragediji, koja se dogodila u Crpnoj stanici na križanju Ulice Papuka i Kalničke ulice u Čepinu. Po dojavi stanara o povratu otpadnih voda u kuće, tvrtka Komunalac d.o.o. angažirala je dežurnu ekipu sa vozilom za čišćenje kanalizacijske mreže tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o. Po izlasku na teren uočeno je da Crpna stanica ne prihvaća otpadnu vodu jer je njena rešetka prepuna krpa. Pri pokušaju čišćenja rešetke dogodila se strašna tragedija koja je imala za posljedicu smrtno stradavanje djelatnika. U otkrivanju uzroka ove tragedije odgovorne osobe tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o. surađuju s nadležnim institucijama, a VODOVOD-OSIJEK d.o.o. izražava najdublju sućut obiteljima poginulih u ovoj strašnoj tragediji – priopćili su iz Vodovoda.

Ključne riječi

Komentara 123

LO
lojtra2
15:43 19.06.2018.

U pitanju je nevidljivi ubojica, ugljični monoksid. Tu zaštitna maska ne pomaže. Jedino maske s bocama kisika. Čudi me da radnici na tom radnom mjestu nisu pripremljeni na takve situacije. Mislim da odgovorni u njihovim poduzećima moraju snositi posljedice.

SX
sudbina x
14:20 19.06.2018.

Dalmacija: Pa kako te nije sram smece pokvareno u ovim trenucima ovako pisati...?

NI
nik83
15:07 19.06.2018.

Možda su poginuli ili su kritično nečiji očevi, djedovi ili sinovi, a pojedinci među komentatorima nemaju dostojanstva i ljudskosti da se suzdrže od podrugljivih i politički obojenih komentara. Sram vas bilo, i onda se netko čudi zašto nam je teško.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije