Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radnici pronašli ostatke tijela dok su u Sotinu kopali kanalizaciju

– Prve informacije govore kako najvjerojatnije nije riječ o posmrtnim ostacima osobe ubijene tijekom Domovinskog rata nego su kosti starije – rekla nam je jedna osoba iz vukovarske vojarne.
29. ožujka 2016. u 11:09 12 komentara 5579 prikaza
policijska traka
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gradeći kanalizaciju za vikendice u blizini vukovarskog prigradskog naselja Sotin prije nekoliko dana, radnici su pronašli posmrtne ostatke jedne osobe. Prema riječima Igora Matijaševića, predsjednika neformalnog inicijativnog odbora mještana Sotina koji godinama tragaju za nestalima iz ovoga naselja, pretpostavlja se da je riječ o posmrtnim ostacima osobe ubijene tijekom Domovinskog rata.

– Na kostima je dosta dobro očuvan džemper koji upućuje na to da se najvjerojatnije radi o osobi ubijenoj tijekom zadnjeg rata. Uskoro ćemo dobiti izvješće Ureda za nestale i zatočene o tome je li zaista riječ o osobi nestaloj tijekom Domovinskog rata. Potom ćemo analizom DNK utvrditi identitet – rekao je Matijašević. Tijekom Domovinskog rata samo u ovome naselju ubijeno je 68 ljudi, a i danas je na popisu nestalih 18 mještana. Prema neslužbenim informacijama, prije desetak dana i u krugu vukovarske vojarne pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe.

– Prve informacije govore kako se najvjerojatnije ne radi o posmrtnim ostacima osobe ubijene tijekom Domovinskog rata, nego su kosti starije – rekla nam je jedna osoba iz vukovarske vojarne. 

>> Draganu Mitroviću 15 godina, a Žarku Miloševiću devet godina zatvora za zločine u Sotinu 

>> Ubijeno ili nestalo 67 mještana, na popisu nestalih još 18 Sotinjana

Iskusi adventsku Hrvatsku
DOŽIVLJAJ NA DAR
Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

A1 izdvaja za Vas

 • Fake:

  I onda nam vučić,stefanović i ostala žgadija drži predavanja,genocidaši.Koliko je grobnica po Hrvatskoj a pupi priča kako su ugroženi.

 • Avatar banovina
  banovina:

  Pa sigurno su ubijeni u Domovinskom ratu, jer su srbočetnici i bacali poklane Hrvate u bunare, kanalizacije, rijeke, kanale..

 • domxerex:

  Opet DORH zataškava zločine svoje rodbine porijeklom iz otadžbine.