Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domovinski rat

Radnici pronašli ostatke tijela dok su u Sotinu kopali kanalizaciju

policijska traka
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
29.03.2016.
u 11:09

– Prve informacije govore kako najvjerojatnije nije riječ o posmrtnim ostacima osobe ubijene tijekom Domovinskog rata nego su kosti starije – rekla nam je jedna osoba iz vukovarske vojarne.

Gradeći kanalizaciju za vikendice u blizini vukovarskog prigradskog naselja Sotin prije nekoliko dana, radnici su pronašli posmrtne ostatke jedne osobe. Prema riječima Igora Matijaševića, predsjednika neformalnog inicijativnog odbora mještana Sotina koji godinama tragaju za nestalima iz ovoga naselja, pretpostavlja se da je riječ o posmrtnim ostacima osobe ubijene tijekom Domovinskog rata.

– Na kostima je dosta dobro očuvan džemper koji upućuje na to da se najvjerojatnije radi o osobi ubijenoj tijekom zadnjeg rata. Uskoro ćemo dobiti izvješće Ureda za nestale i zatočene o tome je li zaista riječ o osobi nestaloj tijekom Domovinskog rata. Potom ćemo analizom DNK utvrditi identitet – rekao je Matijašević. Tijekom Domovinskog rata samo u ovome naselju ubijeno je 68 ljudi, a i danas je na popisu nestalih 18 mještana. Prema neslužbenim informacijama, prije desetak dana i u krugu vukovarske vojarne pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe.

– Prve informacije govore kako se najvjerojatnije ne radi o posmrtnim ostacima osobe ubijene tijekom Domovinskog rata, nego su kosti starije – rekla nam je jedna osoba iz vukovarske vojarne. 

>> Draganu Mitroviću 15 godina, a Žarku Miloševiću devet godina zatvora za zločine u Sotinu 

>> Ubijeno ili nestalo 67 mještana, na popisu nestalih još 18 Sotinjana

Ključne riječi

Komentara 12

FA
Fake
11:32 29.03.2016.

I onda nam vučić,stefanović i ostala žgadija drži predavanja,genocidaši.Koliko je grobnica po Hrvatskoj a pupi priča kako su ugroženi.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:14 29.03.2016.

Pa sigurno su ubijeni u Domovinskom ratu, jer su srbočetnici i bacali poklane Hrvate u bunare, kanalizacije, rijeke, kanale..

AP
apoxiomen007
22:57 29.03.2016.

Meni se cini da gdjekod tamo zakopas lopatu naci ces hrvatske kosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije